1. #1
    Mechagnome
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    PA, Bethlehem
    Posts
    584

    Question i3 2100 & GTX 550 Ti

    Does anyone have any experience with does two put together?

    Like at what settings you would be able to play at? (Resolution, Medium, High, Ultra, etc...)

    Thanks!

  2. #2
    Fluffy Kitten Azuri's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Canada
    Posts
    4,463
    Quote Originally Posted by Angel25 View Post
    Does anyone have any experience with does two put together?

    Like at what settings you would be able to play at? (Resolution, Medium, High, Ultra, etc...)

    Thanks!
    I run a fairly high end system so I can't speak for your exact system but I would say you would be able to run it at high not sure about ultra. Specs for game are as follows:

    Minimum System Specification
    Operating system : Windows XP, Vista or 7
    Processor : Dual Core 2.0 GHz or better
    Memory : 2 GB
    Hard disk space : 8.0 GB available
    Video : Nvidia GeForce FX 5900, ATI/AMD Radeon X300, Intel GMA
    X4500 or better.
    Sound : DirectX 8.1 compliant card
    DirectX® : 9.0c, June 2010 update
    Broadband internet connection (DSL, cable modem or other high
    speed connection)


    Recommended System Specification
    Operating system : Windows XP, Vista or 7
    Processor : Core 2 Duo 2.2 GHz or better
    Memory : 4 GB
    Hard disk space : 8.0 GB available
    Desktop Video : Nvidia GTS 250 or better
    Notebook Video : Nvidia GTX 200M series or better
    Sound : DirectX 8.1 compliant card
    DirectX® : 9.0c, June 2010 update
    Broadband internet connection (DSL, cable modem or other high
    speed connection)

    Note on recommended settings The Recommended System
    Specification will probably allow you to use video settings of
    "medium" quality on 1650x1080 resolution with an average of
    40-50 fps.

    For higher resolution you will need a stronger video card
    It is recommended not to get below 40 fps. In mass encounters -
    frame rate can drop to half.
    • PSN ID: Azuri118 •

  3. #3
    Mechagnome
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    PA, Bethlehem
    Posts
    584
    Thanks a bunch!

    ---------- Post added 2011-11-02 at 02:28 PM ----------

    I was actually planning on getting http://www.bestbuy.com/site/HP+-+20%...&skuId=1422209, which is a 20'' Monitor, and I think it can go as High as 1600X900 resolution.

    Will the game play well in that Resolution?

    Thanks!

  4. #4
    Quote Originally Posted by Angel25 View Post
    Thanks a bunch!

    ---------- Post added 2011-11-02 at 02:28 PM ----------

    I was actually planning on getting http://www.bestbuy.com/site/HP+-+20%...&skuId=1422209, which is a 20'' Monitor, and I think it can go as High as 1600X900 resolution.

    Will the game play well in that Resolution?

    Thanks!
    The game can go much higher than that, it's really about whether or not your video card can run the game at that, which again on medium to high settings you should be fine with that cpu/gpu.

  5. #5
    Mechagnome
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    PA, Bethlehem
    Posts
    584
    Hmm, so even thought the monitor says maximum resolution 1600X900, I can play the game at a much higher solution, if my GPU allows it?

  6. #6
    I have the GTX 550 TI with an AMD Phenom II x4 940 Black Edition 3.0ghz with factory clock settings, and I can put my settings on ultra, with shadows put on good. It's the shadows that eat away at your fps, you may be able to get by with shadows on high though.

  7. #7
    Dreadlord Nazdreg's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Michigan
    Posts
    816
    Quote Originally Posted by Zerfallen View Post
    I have the GTX 550 TI with an AMD Phenom II x4 940 Black Edition 3.0ghz with factory clock settings, and I can put my settings on ultra, with shadows put on good. It's the shadows that eat away at your fps, you may be able to get by with shadows on high though.
    I have the exact same cpu/gpu. I just put shadows on good too, but I do get a little lag at times when the huge invasions happen. But not too terrible.
    Orks, Space Marines, Rift (<---- Links for pics BTW)

  8. #8
    Shouldn't this be in the Computer > Build Help forum?

  9. #9
    Mechagnome
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    PA, Bethlehem
    Posts
    584
    Thanks for all the input!

    Quote Originally Posted by Fluffygong View Post
    Shouldn't this be in the Computer > Build Help forum?
    I started the thread here cause is specific to Rift.

    ---------- Post added 2011-11-03 at 01:50 AM ----------

    @Zerfallen & Nazdreg, What resolution do you guys play on?

  10. #10
    Dreadlord Nazdreg's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Michigan
    Posts
    816
    Max resolution for me.
    Orks, Space Marines, Rift (<---- Links for pics BTW)

  11. #11
    Quote Originally Posted by Angel25 View Post
    Hmm, so even thought the monitor says maximum resolution 1600X900, I can play the game at a much higher solution, if my GPU allows it?
    Sorry if I didn't come across correctly, the game itself can go much higher, your hardware would be limited by your monitors resolution though.

  12. #12
    Mechagnome
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    PA, Bethlehem
    Posts
    584
    Quote Originally Posted by nikat View Post
    Sorry if I didn't come across correctly, the game itself can go much higher, your hardware would be limited by your monitors resolution though.
    Thanks a bunch!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •