1. #2681
    Mechagnome protput's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Belgium
    Posts
    618
    1.5 TB... It comes out of an external HDD. BIOS recognizes it, but it wont boot when I have it plugged in.

    Fixed! Different sata port worked.
    Last edited by protput; 2012-12-28 at 10:21 PM.
    CPU: I5 2500K @4.5ghz (1.285v), CPU cooler: Corsair H100 push/pull GPU: MSI R7970 Lightning @1200Mhz, Case: Corsair 650D, Ram: 16GB Corsair vengeance, Mobo: Asrock Z77 Extreme4, PSU: Corsair TX650M, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: WD Caviar Black 1TB SPU: Xonar Essence STX

  2. #2682
    Elemental Lord Drunkenvalley's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Norway
    Posts
    8,175
    Quote Originally Posted by shroudster View Post
    Etc
    Z77 + firmware update for near-instant boot? Add 3770k to previously mentioned bundle? Or more RAM? Maybe shinier RAM.

  3. #2683
    Herald of the Titans shroudster's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    netherlands
    Posts
    2,889
    Quote Originally Posted by Drunkenvalley View Post
    Z77 + firmware update for near-instant boot? Add 3770k to previously mentioned bundle? Or more RAM? Maybe shinier RAM.
    why would i upgrade my already one of a kind cpu? xD
    i must say thinking of going 27" ips screens is tempting (dual setup likely) or GPU route, since i don't have the need for more ram currently. on the other hand raid 0 ssd setup comes to mind aswell.
    problem with most of these upgrades is that i won't get a big direct upgrade performance wise.

  4. #2684
    Elemental Lord Drunkenvalley's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Norway
    Posts
    8,175
    27" IPS monitor then. You're just going to stare fondly at the screen for a while by the sound of it.

    ...then be infuriated with YouTube's retarded design-teams.

  5. #2685
    Herald of the Titans shroudster's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    netherlands
    Posts
    2,889
    Quote Originally Posted by Drunkenvalley View Post
    27" IPS monitor then. You're just going to stare fondly at the screen for a while by the sound of it.

    ...then be infuriated with YouTube's retarded design-teams.
    well i was already planning for it but more later in time. (intended to combine it with 7xx likely, in order to maintain top notch performance)
    side note on the funds ranges from 0 to 1k euro depending on how well my x-mass payments will be ^^ (estimate so far it +- 500)

    also i rarely youtube

  6. #2686
    Mechagnome protput's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Belgium
    Posts
    618
    CPU: I5 2500K @4.5ghz (1.285v), CPU cooler: Corsair H100 push/pull GPU: MSI R7970 Lightning @1200Mhz, Case: Corsair 650D, Ram: 16GB Corsair vengeance, Mobo: Asrock Z77 Extreme4, PSU: Corsair TX650M, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: WD Caviar Black 1TB SPU: Xonar Essence STX

  7. #2687
    Herald of the Titans shroudster's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    netherlands
    Posts
    2,889
    Quote Originally Posted by Hastings95 View Post
    Indeed.....Indeed.....



    It's fucking horrendous on a 27 inch monitor. With 1980x1080 resolution.
    however i'd be planning on 27" ips 1440p :P (perhaps even worse xD)

  8. #2688
    Quote Originally Posted by protput View Post
    ^ that. My youtube looks like this:



    or like this:

    Last edited by Butler Log; 2012-12-29 at 03:02 AM.
    Intel i7 5820K (4.5 GHz) | MSI X99A MPower | 32GB Kingston HyperX Fury 2666MHz | Gigabyte Windforcex3 HD 7950 | Samsung 951PRO nVME 512GB | Crucial M550 256GB | Crucial MX200 1TB | Western Digital Caviar Black 2000GB | Samson SR 850 | Zalman ZM-Mic1 | Noctua NH-D15 | Fractal Define R5 | Seasonic X850

    Former author of the TankSpot.com Protection Paladin guide

  9. #2689
    Old God Belize's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Gen-OT College of Shitposting
    Posts
    10,317
    Right, so I ordered the Corsair 800d case and it shipped in a 32x30x17 inch box... I knew the thing was a full sized tower but holy crap... Well, that's my interesting story of the day.

  10. #2690
    I am Murloc! Xuvial's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    New Zealand
    Posts
    5,105
    Quote Originally Posted by Drunkenvalley View Post
    I've run those undervolted, and have yet to experience this. o_o
    I've only run my SP120's at their proper voltage for...maybe 10 minutes, total. They always run drastically undervolted all the time, at maybe ~25% of their max speed. During stress I ramp them up to maybe ~600-800rpm, no higher.
    And yeah I haven't experienced that either o_O

  11. #2691
    http://i.imgur.com/kYIQd.png

    Please, for the love of God, help me fix this. I reformatted my computer, and Steam is being a dick. I can't get Steam to work -- I've even deleted everything but the "SteamApps" folder (Yeah, I don't want to redownload 300 gigs of data) and attempted to reinstall. Any ideas?

  12. #2692
    Quote Originally Posted by Hastings95 View Post
    Try this?

    Found it here.
    So what I ended up doing is moving the "SteamApps" folder to a different location, and deleting *everything* within the Steam folder. Then, I reinstalled Steam, and everything went flawlessly. Now I'm waiting on Windows to move the folder over, and since it's 280 gigs, it'll take a while. The only thing that I'm apprehensive about is that it's still "calculating"...and has been for 10 minutes? Still...remaining patient...

    And done! I think.
    Last edited by icedwarrior; 2012-12-29 at 05:07 AM.

  13. #2693
    The Lightbringer CheezusCrust's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Nuuk, Greenland
    Posts
    3,350
    Finally returned on mmo-champion, been all sorts of busy with working

    Got my paycheck yesterday, ordered these:

    Achieva Shimian 2560x1440 monitor

    GPU: MSI 7850
    CPU: FX-4300

    Now, I'm wondering if I should cancel the GPU and order a more powerful GPU like the 7950/70, especially considering that Metro: Last Light is one of my most anticipated games of 2013.

    I've already got all the other parts, I screwed up my old Phenom X4 965 upon installation hence why I ordered the FX 4300. (In Greenland you can't refund items after you've bought them, even though they're unopened)

    (Didn't feel like it was thread worthy =P)
    Last edited by CheezusCrust; 2012-12-29 at 06:40 PM.
    i5-4670k 4.2GHz | EVGA GTX 980 | 16GB Kingston HyperX | 256GB 840 EVO | Corsair H100i | Noctua IndustialPPC
    ASUS PB298Q 4K | 2x QNIX QH2710 | CM Storm Rapid w/ Reds | Steelseries Rival | Schiit Stack w/ Sennheiser HD8

  14. #2694
    Grats on the 1440p monitor, the more I see people buying them the more I want one myself. Also, don't you have a GTX 670? Why are you ordering another GPU?
    System Specs -
    CPU - i5 2500k @ 5ghz | CPU Cooler - RASA RX240 | Motherboard - Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3| GPU - Nvidia GTX 590|
    SSD - Crucial M4 128GB | RAM - 8GB Corsair Vengeance | PSU - Corsair TX850M | Case - CoolerMaster HAF 922
    | Monitor - Crossover 27Q (2560x1440) | Sidewinder X4 Keyboard |


  15. #2695
    The Lightbringer CheezusCrust's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Nuuk, Greenland
    Posts
    3,350
    Oh. Yes.

    About that.

    I moved back to Greenland, and plan to study for the next 5 years here while getting some medicine for my concentration problems. It's simply too expensive to ship my computer from Denmark (Costs $900 to ship) to Greenland so I'm letting it stay there for when I visit Denmark on vacations :P (~every 3-6 months)

    This is the thing I'm gonna study for the next 5 years:
    http://translate.google.com/translat...6tekst_id%3D15

    I dropped out of this, coding wasn't really interesting to me.
    http://translate.google.com/translat...web-integrator
    i5-4670k 4.2GHz | EVGA GTX 980 | 16GB Kingston HyperX | 256GB 840 EVO | Corsair H100i | Noctua IndustialPPC
    ASUS PB298Q 4K | 2x QNIX QH2710 | CM Storm Rapid w/ Reds | Steelseries Rival | Schiit Stack w/ Sennheiser HD8

  16. #2696
    Ah, well good luck!
    System Specs -
    CPU - i5 2500k @ 5ghz | CPU Cooler - RASA RX240 | Motherboard - Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3| GPU - Nvidia GTX 590|
    SSD - Crucial M4 128GB | RAM - 8GB Corsair Vengeance | PSU - Corsair TX850M | Case - CoolerMaster HAF 922
    | Monitor - Crossover 27Q (2560x1440) | Sidewinder X4 Keyboard |


  17. #2697
    Mechagnome protput's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Belgium
    Posts
    618
    Changed my setup a bit last night, went from 4 fans on H100 pushing air out of the case, to 2 pulling air in. Hooked up my front 200mm, the 2 H100 fans, and my exhaust fan to my case's fan controller, to see how big the difference is. PC is very quiet now, but 1 thing is bothering me... The front 200mm fan is making such an annoying noise, it sounds kinda like coil whine, driving me nuts. I couldn't hear it before because of the other fans, but now it's just too much.

    Was thinking: Would it be better to take out the screws, and tape the 200mm fan to the case with some double sided tape? The looser I screw them, the less noise it makes, so I'm guessing it's the screws that are vibrating against the case?

    This is how it sounds when I take off the front dust filter:

    https://www.dropbox.com/s/wjjire991p...2021.09.08.mov
    CPU: I5 2500K @4.5ghz (1.285v), CPU cooler: Corsair H100 push/pull GPU: MSI R7970 Lightning @1200Mhz, Case: Corsair 650D, Ram: 16GB Corsair vengeance, Mobo: Asrock Z77 Extreme4, PSU: Corsair TX650M, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: WD Caviar Black 1TB SPU: Xonar Essence STX

  18. #2698
    TOTALLY NOT
    Banned
    tetrisGOAT's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Sweden
    Posts
    13,622
    Why do you want the H100 to be intakes? You usually have them in the top. It would make more sense to have them as exhaust.

  19. #2699
    Mechagnome protput's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Belgium
    Posts
    618
    Quote Originally Posted by tetrisGOAT View Post
    Why do you want the H100 to be intakes? You usually have them in the top. It would make more sense to have them as exhaust.
    Positive airflow?
    CPU: I5 2500K @4.5ghz (1.285v), CPU cooler: Corsair H100 push/pull GPU: MSI R7970 Lightning @1200Mhz, Case: Corsair 650D, Ram: 16GB Corsair vengeance, Mobo: Asrock Z77 Extreme4, PSU: Corsair TX650M, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: WD Caviar Black 1TB SPU: Xonar Essence STX

  20. #2700
    TOTALLY NOT
    Banned
    tetrisGOAT's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Sweden
    Posts
    13,622
    But there's no need. I'd rather be rid of the air. Have a flow. You can have positive air flow with exhaust fans as well :P

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •