Page 1 of 2
1
2
LastLast
  1. #1

    Having trouble tracking Sacred Shield with addons, anyone able to assist?

    Hey folks,

    I'm having trouble tracking Sacred Shield properly with addons. Currently when you use Sacred Shield you gain 2 buffs, 1 is the 30 second duration buff, and the other is the absorb shield. I'm trying to track the 30 second buff, but both Power Auras and Need to Know keep tracking the absorb shield instead - I've even tried adding the spell ID for power auras but still no luck. Anyone managed to get around this issue yet?
    Last edited by V24; 2012-08-29 at 01:21 PM.

  2. #2
    Stood in the Fire S Blieft's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    SoPoCo
    Posts
    475
    Class Timers is the only one I've used so far that picks up on both buffs from Sacred Shield.
    And eight, eight, I forget what eight was for

  3. #3
    If you are using Vudho, try to enter Spell ID (wowhead.com), instead of buff name and should be ok.

  4. #4
    I'll give Class Timers a try then, thanks for your help.

  5. #5
    High Overlord Nessa's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Montréal
    Posts
    173
    i've tracked sacred shield with needtoknow and sometimes it picks up the 6seconds tick but most of the time it'll pick up the 30 second buff. I just put the bar bright yellow so when i dont see it anymore i just hit it again.

    i know this might not be the best case scenario for you but protection paladins aren't GCD locked anymore and i find many times the opportunity mid-combat to refresh sacred shield.

    as a last resort, i hit the key sporadically before every trash pull. it doesn't cost any mana to boot
    Originally Posted by Ghostcrawler

    Bad players are always going to deflect their failures onto someone else.

  6. #6
    Stood in the Fire S Blieft's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    SoPoCo
    Posts
    475
    Vuhdo, I love you for a reason!!


    Open your options, Go to Panels, click on HoT Icons.
    From there you can add Sacred Shield to the list.
    And eight, eight, I forget what eight was for

  7. #7
    Moderator Azshira's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Cork, Ireland
    Posts
    2,870
    Quote Originally Posted by S Blieft View Post
    Vuhdo, I love you for a reason!!


    Open your options, Go to Panels, click on HoT Icons.
    From there you can add Sacred Shield to the list.
    Awesome cheers, was trying to figure it on vuhdo myself
    Proud Moderator of Raids and Dungeons.
    "You face not the Mod Hammer alone, but the infractions I command."

  8. #8
    Fluffy Kitten Fhi's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Carnished Toast
    Posts
    3,219
    Doesn't Sacred Shield have a really obvious visual? I use that pretty bubble as my tracking hehe, when I don't see it, I refresh it.

    Paladin and D3 Moderator | MMO-C Guidelines | Signature and avatar art by Dancing Hare

  9. #9
    I imagine once clcpbt gets updated it will track it as well.

  10. #10
    Fluffy Kitten Rivin's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Washington, USA
    Posts
    13,230
    Quote Originally Posted by Corylyn View Post
    Doesn't Sacred Shield have a really obvious visual? I use that pretty bubble as my tracking hehe, when I don't see it, I refresh it.
    It's not very obvious on a tauren. :<

  11. #11
    ElvUI class timers Tracks both of them, atleast it does on my setup.

  12. #12
    Grid unfortunately tracks the 6 sec buff, not the spell. What i've done is go to status, enable the buff and then tick "Show if mine" and "Show if missing". That way if i see it pop on my grid, I know that I have to cast it. It's not that optimal but works for me at least for now.

  13. #13
    Titan Adam Jensen's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Sarif Industries, Detroit
    Posts
    13,599
    Quote Originally Posted by Corylyn View Post
    Doesn't Sacred Shield have a really obvious visual? I use that pretty bubble as my tracking hehe, when I don't see it, I refresh it.
    Not always. Fights like Ultraxion where I'm stacked with everyone or stacked with the melee it can be difficult to see if its on myself. I end up just refreshing it off cooldown, if there isn't an available HP generator to hit.

    If a video game developer removed tumors from players, they'd whine about nerfing their loss in weight and access to radiation powers. -Cracked.com

  14. #14
    Had problems with this myself, and searched on Google and came in this thread. No answer yet, but I managed to figure it out myself, so here it is.

    If you want to use the 30-second buff with NeedToKnow, you only have to enter the spell ID instead of the name, which is 20925, and voila! Will probably work with Power Auras aswell (although you might have to add some brackets around it, like this: [20925] )

  15. #15
    My power auras show the 30 second buff

  16. #16
    I have got it set up to show the 6 second buff (so I know when each absorb resets) and then will show a second icon counting down from 10 when its due to expire.
    Have done that both within Vuhdo and Healbot.

  17. #17
    Fluffy Kitten Rivin's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Washington, USA
    Posts
    13,230
    Quote Originally Posted by Tyrasibion View Post
    Had problems with this myself, and searched on Google and came in this thread. No answer yet, but I managed to figure it out myself, so here it is.

    If you want to use the 30-second buff with NeedToKnow, you only have to enter the spell ID instead of the name, which is 20925, and voila! Will probably work with Power Auras aswell (although you might have to add some brackets around it, like this: [20925] )
    I actually looked the spell up on Wowhead and neither spell ID I tried worked, but this one did. Thanks. :D

  18. #18
    Weakauras has worked great for me. This is my export.

    Code:
    dqtddaGEGq7cs1Rbk2NOuMPOunxbA2qDtGOBlu7uuTxYULSFkQ FcH(lGFJyOIsgmvvdxqheI6yqY5KQQwOqwmvLLJ0tvEmvEoOjc emvkmzPmDvUiqvxg11fzJav2QuvSzkY2HGdRQptv(oqQPbK8nP Q0OffNxaNuQSmPkNMs3dszBaLEMuvzyqKfkzO9Yqd8htRhB2p4 WFmR1vhtn9ooyNJuWGD59bWGqDzamYqjGU027OCZS)LXY4MwxD m1074GDosbdISpl2EbaY6XFZwarygc5gi5QzlpDAqnuOdk07l6 O0I1AAnzOHjFtgAjidaTGiRiTeKbWmcmwrAo8dHYqdAlpmRLfY zhzqOlxNwcYao8dHksJsWSm0It4ZkdD60sqgagYo5tlbzahj23 FksdgYozObTLhMvokT4e(SYq5OuKY7PiD60PfartMG8P8E90OS NLugbcznRJuA2M2EhLBM9Vmwg30oQ1ZJPYqdEVdma2YerdEVdm AF6iomPy5tdgYyCxtR)GThy7NMhLKcDysXYNgb0fIfoGI0QpMb SLjI2NOVMhLKcbCKuDAiPLGmqQSNI0sL908OKuOw9XmugkhL2E hLBM9Vmwg3uEpnWFmTESz)Gd)XSoTeKbQpMvKwQye460(0r0CK uDAiPzleykKvKw9XS2EhLBM9Vmwg30QpMbiHm9pcvdn00CKuDi gY0)iuTSP5rjPqahjvhIHm9pcvdn00PvPydQ1ZJPqLJsRzHH4p qNJuAD1XutVJd25ifmiY(Sy7faiRh)nBbeHziKBGKRMT80PHGY rbkKqsNe

  19. #19
    Quote Originally Posted by Adornus View Post
    Weakauras has worked great for me. This is my export.

    Code:
    dqtddaGEGq7cs1Rbk2NOuMPOunxbA2qDtGOBlu7uuTxYULSFkQ FcH(lGFJyOIsgmvvdxqheI6yqY5KQQwOqwmvLLJ0tvEmvEoOjc emvkmzPmDvUiqvxg11fzJav2QuvSzkY2HGdRQptv(oqQPbK8nP Q0OffNxaNuQSmPkNMs3dszBaLEMuvzyqKfkzO9Yqd8htRhB2p4 WFmR1vhtn9ooyNJuWGD59bWGqDzamYqjGU027OCZS)LXY4MwxD m1074GDosbdISpl2EbaY6XFZwarygc5gi5QzlpDAqnuOdk07l6 O0I1AAnzOHjFtgAjidaTGiRiTeKbWmcmwrAo8dHYqdAlpmRLfY zhzqOlxNwcYao8dHksJsWSm0It4ZkdD60sqgagYo5tlbzahj23 FksdgYozObTLhMvokT4e(SYq5OuKY7PiD60PfartMG8P8E90OS NLugbcznRJuA2M2EhLBM9Vmwg30oQ1ZJPYqdEVdma2YerdEVdm AF6iomPy5tdgYyCxtR)GThy7NMhLKcDysXYNgb0fIfoGI0QpMb SLjI2NOVMhLKcbCKuDAiPLGmqQSNI0sL908OKuOw9XmugkhL2E hLBM9Vmwg3uEpnWFmTESz)Gd)XSoTeKbQpMvKwQye460(0r0CK uDAiPzleykKvKw9XS2EhLBM9Vmwg30QpMbiHm9pcvdn00CKuDi gY0)iuTSP5rjPqahjvhIHm9pcvdn00PvPydQ1ZJPqLJsRzHH4p qNJuAD1XutVJd25ifmiY(Sy7faiRh)nBbeHziKBGKRMT80PHGY rbkKqsNe

    Import not working,

    Error decompressing: Decompression error at 153/618

  20. #20
    Quote Originally Posted by Vetti View Post
    My power auras show the 30 second buff
    can't manage to make power aura track the buff except if its on myself

    any ideas?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •