Page 1 of 2
1
2
LastLast
  1. #1

    Wink Do I need more ram? And a video card?

    I just ordered 16gb of ram do you all think i need more?

    it will be here soon. Wednesday, 10/17/2012
    -Ram DDR3: 16GB (2 x 8GB) Kingston Technology HyperX Blu Red Series 1600MHz OC "KHX16C10B1RK2/16X"

    Video card next mo I'm getting a 660 ti or a 670 FTW. what will b better for my setup?




    CyberpowerPC
    -Board: ASUSTeK Computer INC. "M4N68T-M-V2"
    -1 TB HD (also a External 1TB, 1TB, & a 200GB HD)
    -Ram DDR3: 8GB (2 x 4GB) Kingston Technology HyperX Blu 1600MHz OC "KHX1600C10D3B1"
    -Video Card 560 SC (EVGA SuperClocked GeForce GTX 560 "01G-P3-1461-KR")
    -750 Watt PSU CORSAIR Enthusiast Series "TX750"
    -Acer 20' LCD (Acer X203H bd 20-Inch 720p LCD Monitor)
    -Phenom II X4 955 Black Edition 3.2GHz AM3
    -Win 7 64bit

  2. #2
    Honestly over 8GB is overkill if all you're doing is playing games, GTX560Ti would have been a better GPU to buy, too.
    Rabsies
    <The Horsemen> US25 - Shadowmoon US - 14/14 25H
    "Just play the game"
    _________________________________________
    CPU: i5 2500k @3.3Ghz; GPU: MSi GTX560Ti Twin Frozr II
    RAM: 8GB 1600Mhz Corsair Vengeance; MB: MSi Z68-G45 G3

  3. #3
    Dreadlord
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Sweden
    Posts
    953
    RAM is EXTREMELY cheap nowadays, it's not a question of price really, as of today 16 gig of good ram costs a bit over 100 dollars so you might aswell get it.

  4. #4
    16GB is plenty. I have 16GB and i don't think I'm using 1/3 of it yet.

    What u should get is a better cpu and a ssd. That'll help.

    New AMD cpus will be out soon (fx 8350) socket am+. You may need a new mb since am3 isn't enough.

    Or you could upgrade to an intel setup. More expensive but worth it.
    Last edited by c0rnel; 2012-10-15 at 10:57 PM.

  5. #5
    Quote Originally Posted by Adsertif View Post
    Honestly over 8GB is overkill if all you're doing is playing games, GTX560Ti would have been a better GPU to buy, too.
    560 i got last year, i dont think the 660 was out then. i dont think you fully read my post.
    Last edited by Dydric; 2012-10-15 at 11:00 PM.

  6. #6
    I'd save the money and go with the new nvidia card coming out by the end of this year. Until then upgrade the cpu and get a ssd.

  7. #7
    Quote Originally Posted by c0rnel View Post
    16GB is plenty. I have 16GB and i don't think I'm using 1/3 of it yet.

    What u should get is a better cpu and a ssd. That'll help.

    New AMD cpus will be out soon (fx 8350) socket am+. You may need a new mb since am3 isn't enough.

    Or you could upgrade to an intel setup. More expensive but worth it.
    nope it i just got this pc last year so that wont happen. so im just going to upgrade parts as i go. I may upgrade the CPU when my pc is laggy but as for right now its really fast. my cpu gets a 7.5 in win 7.

  8. #8
    Quote Originally Posted by Dydric View Post
    nope it i just got this pc last year so that wont happen. so im just going to upgrade parts as i go. I may upgrade the CPU when my pc is laggy but as for right now its really fast. my cpu gets a 7.5 in win 7.
    Id still say your computer's weakest link is CPU. Instead of buying a new video card, you would probably get a bigger performance increase by buying a new mobo and intel cpu.

    i5-2500K @ 4.5GHz | R9 280X | Samsung Evo 250GB

  9. #9
    Quote Originally Posted by Dydric View Post
    my cpu gets a 7.5 in win 7.
    And about 7.5fps in 25man raids. Windows rating means nothing, but if you're happy with the games you're playing, you don't need upgrade for it.

    Quote Originally Posted by Dawgsnstuff View Post
    Id still say your computer's weakest link is CPU. Instead of buying a new video card, you would probably get a bigger performance increase by buying a new mobo and intel cpu.
    In WoW yes, in anything else no.
    Never going to log into this garbage forum again as long as calling obvious troll obvious troll is the easiest way to get banned.
    Trolling should be.

  10. #10
    Quote Originally Posted by vesseblah View Post
    And about 7.5fps in 25man raids. Windows rating means nothing, but if you're happy with the games you're playing, you don't need upgrade for it.



    In WoW yes, in anything else no.
    i was lookin at the new amds

    ---------- Post added 2012-10-15 at 06:24 PM ----------

    also the most i will spend on a cpu is $200

    ---------- Post added 2012-10-15 at 06:30 PM ----------

    Quote Originally Posted by vesseblah View Post
    And about 7.5fps in 25man raids. Windows rating means nothing, but if you're happy with the games you're playing, you don't need upgrade for it.



    In WoW yes, in anything else no.
    Did a 25 man lastnight and got 54 fps lol if your getting fps like 7.5 man u need to upgrade. I got better fps then that on my p4 pc. lolz. now i did get 150fps in wow lastnight but i had to turn vsync back on. screen was tearing.
    Last edited by Dydric; 2012-10-15 at 11:39 PM.

  11. #11
    The Lightbringer CheezusCrust's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Nuuk, Greenland
    Posts
    3,338
    Quote Originally Posted by Dydric View Post
    i was lookin at the new amds

    ---------- Post added 2012-10-15 at 06:24 PM ----------

    also the most i will spend on a cpu is $200

    ---------- Post added 2012-10-15 at 06:30 PM ----------

    Did a 25 man lastnight and got 54 fps lol if your getting fps like 7.5 man u need to upgrade. I got better fps then that on my p4 pc. lolz. now i did get 150fps in wow lastnight but i had to turn vsync back on. screen was tearing.
    At what resolution? 1366x768?
    i5-4670k 4.2GHz | EVGA GTX 980 | 16GB Kingston HyperX | 256GB 840 EVO | Corsair H100i | Noctua IndustialPPC
    ASUS PB298Q 4K | 2x QNIX QH2710 | CM Storm Rapid w/ Reds | Steelseries Rival | Schiit Stack w/ Sennheiser HD8

  12. #12
    Quote Originally Posted by inux94 View Post
    At what resolution? 1366x768?
    1600x900 but im about to upgrade the lcd by Christmas! tho. to a 23in

  13. #13
    Fluffy Kitten Alski's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Earthquake rubble
    Posts
    2,150
    Quote Originally Posted by Dydric View Post
    i was lookin at the new amds
    If you want a new AMD CPU don't bother with the current range, Sure it may have 8 cores but WoW can only use 2 cores and new games use up to 4.

    Also 16G is overkill if your just gaming. While it is cheap you will see 0 performance upgrade over 8G.

  14. #14
    The Lightbringer CheezusCrust's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Nuuk, Greenland
    Posts
    3,338
    Quote Originally Posted by Dydric View Post
    1600x900 but im about to upgrade the lcd by Christmas! tho. to a 23in
    Medium settings?
    i5-4670k 4.2GHz | EVGA GTX 980 | 16GB Kingston HyperX | 256GB 840 EVO | Corsair H100i | Noctua IndustialPPC
    ASUS PB298Q 4K | 2x QNIX QH2710 | CM Storm Rapid w/ Reds | Steelseries Rival | Schiit Stack w/ Sennheiser HD8

  15. #15
    Quote Originally Posted by inux94 View Post
    Medium settings?
    lol no maxed. you must have a old pc?

  16. #16
    I agree, going from an over clocked 560 to a 660 ti is not worth the money...that's like what, 250 bucks for ~10 fps?...wait until the 7 series or go 680 if you want to see a noticeable difference.

  17. #17
    The Lightbringer CheezusCrust's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Nuuk, Greenland
    Posts
    3,338
    Quote Originally Posted by Dydric View Post
    lol no maxed. you must have a old pc?
    Hahahaha, made my night. Thanks.

    You can see my rig at my signature.
    i5-4670k 4.2GHz | EVGA GTX 980 | 16GB Kingston HyperX | 256GB 840 EVO | Corsair H100i | Noctua IndustialPPC
    ASUS PB298Q 4K | 2x QNIX QH2710 | CM Storm Rapid w/ Reds | Steelseries Rival | Schiit Stack w/ Sennheiser HD8

  18. #18
    Your best bet would be to stick to 8gb of ram and leave that graphics card how it is, it won't play everything at 60 fps ultra 16x AA but it'll play most things at high enough settings to enjoy, including wow on almost full already (high/ultra with decent AA and slight tweaks to get it to a steady raid 60)

    I would highly recommend upgrading to a full intel set-up though, if you're wanting to play WoW as one of your staple games you want your CPU to be a beast, and you can't really beat price-performance of even a low clock overclocked i5 2500k

  19. #19
    Mechagnome Joathen's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    South Florida, USA
    Posts
    549
    Also, I wouldn't make it a habit to ask for help then blow off the advice people give you.

    OT: The graphics card is fine, 16Gigs of RAM is fine, your CPU will be your limiting factor, Intel leads in 'per core performance.

  20. #20
    get the cheapest i5 if you dont wanna spend more than 200$. It will trash any amd cpu and won't cost a fortune.... Buying amd for gaming is only an option if you play hello kitty island adventure tbh....

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •