Page 1 of 2
1
2
LastLast
  1. #1
    The Patient brightmonkey's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Southampton,UK
    Posts
    239

    SWTOR servers down?

    Any news on when everythings coming back up?
    Quote Originally Posted by Boubouille View Post
    Go put some pants on.

  2. #2
    I am Murloc! SirRobin's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Counciltucky
    Posts
    5,633
    Quote Originally Posted by brightmonkey View Post
    Any news on when everythings coming back up?
    Nope: https://twitter.com/SWTOR

  3. #3
    The Lightbringer Mister K's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Under your desk
    Posts
    3,833
    Damn it, I just re-subbed yesterday (at around 11PM) and wanting to get back into the game.
    CASE: Coolermaster Cosmos 2 / MOBO: Asus Maximus Hero VI / CPU: i7 4770k @ 4.2Ghz 1.184v (delidded) / GPU: Gigabyte Windforce 780 3GB 1173MHz, 6589MHz, 1.2v / RAM: G.Skill Trident-X 16GB 2400Mhz / PSU: Corsair AX860 Platinum / BOOT: Samsung 840 256GB x2 Raid 0 /

  4. #4
    The Patient brightmonkey's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Southampton,UK
    Posts
    239
    Quote Originally Posted by H3llion View Post
    Damn it, I just re-subbed yesterday (at around 11PM) and wanting to get back into the game.
    Not the only one.
    Quote Originally Posted by Boubouille View Post
    Go put some pants on.

  5. #5
    I am Murloc! SirRobin's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Counciltucky
    Posts
    5,633
    Quote Originally Posted by H3llion View Post
    Damn it, I just re-subbed yesterday (at around 11PM) and wanting to get back into the game.
    Did you break TOR?

  6. #6
    I ran the launcher and it appears to be re-downloading the entire client...anyone else experiencing this?

  7. #7
    I am Murloc! SirRobin's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Counciltucky
    Posts
    5,633
    Quote Originally Posted by Misaligned View Post
    I ran the launcher and it appears to be re-downloading the entire client...anyone else experiencing this?
    I would suggest canceling that until they say the servers are back up.

  8. #8
    In the game (EU english language client), it still says servers back at 1pm CEST; that's six and a half hours ago. On the forum, they celebrate "UPDATE 2:12PM CDT: The servers are now available! Thank you for your patience!" after giving useless updates twice. Their communication is amateurish at best.

    The servers are still down btw.

  9. #9
    Quote Originally Posted by SirRobin View Post
    I would suggest canceling that until they say the servers are back up.
    Roger that, thanks. I was hoping not to suffer through that again -- I just recently re-subbed and had to run the launcher about 30 times (literally) to get the game to download as it would crap out with a network error 310. This happened on both my home and work computers. I found lots of posts about it but no solution. I got it downloaded and playable eventually but it was a real pain in the ass.

  10. #10
    I am Murloc! SirRobin's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Counciltucky
    Posts
    5,633
    Quote Originally Posted by thevoicefromwithin View Post
    In the game (EU english language client), it still says servers back at 1pm CEST; that's six and a half hours ago. On the forum, they celebrate "UPDATE 2:12PM CDT: The servers are now available! Thank you for your patience!" after giving useless updates twice. Their communication is amateurish at best.

    The servers are still down btw.
    Personally I stopped paying attention to their official forum after it was discovered that they had zero mod coverage from like five in the evening to eight in the morning. The stuff we were posting to test it was, well, nasty. Should have been banned but shortly after eight the next morning, <shazam> those threads would just disappear.

    Your best bet to actually get accurate updates will probably be twitter or facebook.

  11. #11
    The Lightbringer Mister K's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Under your desk
    Posts
    3,833
    Quote Originally Posted by SirRobin View Post
    Did you break TOR?
    :O impossibru i saaayyy!!! :O
    CASE: Coolermaster Cosmos 2 / MOBO: Asus Maximus Hero VI / CPU: i7 4770k @ 4.2Ghz 1.184v (delidded) / GPU: Gigabyte Windforce 780 3GB 1173MHz, 6589MHz, 1.2v / RAM: G.Skill Trident-X 16GB 2400Mhz / PSU: Corsair AX860 Platinum / BOOT: Samsung 840 256GB x2 Raid 0 /

  12. #12
    No ETA and no word on what happened to bjork things up during maintenance. I would HIGHLY recommend not trying to run the launcher/download the patch until after they get servers back up to prevent the possibility of an error that might result in you having to completely reinstall the game.

  13. #13
    Titan Kelimbror's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Tír na nÓg
    Posts
    12,124
    Quote Originally Posted by thevoicefromwithin View Post
    In the game (EU english language client), it still says servers back at 1pm CEST; that's six and a half hours ago. On the forum, they celebrate "UPDATE 2:12PM CDT: The servers are now available! Thank you for your patience!" after giving useless updates twice. Their communication is amateurish at best.

    The servers are still down btw.
    Not to cause trouble , but I guess they are too busy sifting through the responses on what people would rename the Fleets to give a meaningful response to you guys.

    Oh for shame. (this post is for humor in an otherwise sad situation, hope the servers are back up soon!)

  14. #14
    Quote Originally Posted by Misaligned View Post
    I ran the launcher and it appears to be re-downloading the entire client...anyone else experiencing this?
    Kill it with fire.

    ---------- Post added 2012-10-16 at 05:55 PM ----------

    Quote Originally Posted by Kittyvicious View Post
    Not to cause trouble , but I guess they are too busy sifting through the responses on what people would rename the Fleets to give a meaningful response to you guys.

    Oh for shame. (this post is for humor in an otherwise sad situation, hope the servers are back up soon!)
    EA: "We tried to change the names of the fleet to the poll winner "org and sw" but we don't know how the game engine works because we fired the people who made it. So now its broken. It will be fixed at some point"
    Lv40 (Firefall) Dragonfly, Mammoth, Nighthawk, Arsenal, Tigerclaw
    Lv50 (FF14) Paladin, Warrior (Swtor) Agent, Warrior, Knight, Inquisitor, Trooper, Consular, Smuggler, Hunter
    Lv60 (NWO) Rogue, Fighter, Wizard, Guardian, Cleric (Rift) Rogue
    Lv80/85 (GW2) Thief (WoW) Rogue, Mage, Priest, Hunter, Warlock, Warrior, Death Knight, Paladin, Druid, Shaman

  15. #15
    I am Murloc! SirRobin's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Counciltucky
    Posts
    5,633
    They were trying to add HK to TOR but accidentally turned TOR into HK instead? Right now its teaching the devs about the "random cruelty generator."

  16. #16
    The Patient brightmonkey's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Southampton,UK
    Posts
    239
    \o servers back up praise the titans.
    Quote Originally Posted by Boubouille View Post
    Go put some pants on.

  17. #17
    I am Murloc! SirRobin's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Counciltucky
    Posts
    5,633
    Is it still trying the huge download?

  18. #18
    The Patient brightmonkey's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Southampton,UK
    Posts
    239
    Nope i installed the patch earlier and no other dl for me.
    Quote Originally Posted by Boubouille View Post
    Go put some pants on.

  19. #19
    Quote Originally Posted by SirRobin View Post
    Is it still trying the huge download?
    Running the launcher early did bork my install so I re-copied the whole folder off my portable drive and then it just grabbed some smaller patch files and was fine.

  20. #20
    Quote Originally Posted by Misaligned View Post
    Running the launcher early did bork my install so I re-copied the whole folder off my portable drive and then it just grabbed some smaller patch files and was fine.
    Glad to hear that was all you had to do to fix it \o/

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •