1. #1
    Brewmaster Iamanerd's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Connecticut, USA
    Posts
    1,498

    Which 7970 to get?

    Hey everyone, I'm in the market for a 7970 but I'm kinda stumped as to which one to get. I've heard that the gigabyte one is voltage locked and I'd like to OC the card, but I'd also like to hear from people who have a 7970 and what their recommendation would be.
    Intel I5-2500k @4.8Ghz| Noctua NH-U9B | Asus P67 Deluxe | 8GB G.SKILL Sniper Series 1600Mhz
    Crucial M4 128GB | 500 GB WD CB | 500GB Seagate Barracuda | 2TB Seagate External |3TB WD Green x2
    Sapphire R9-290x | SeasonicX 650 | CM HAF 912 | Asus PB278Q | Razor Naga Molten Edition | Microsoft Sidewinder X4

  2. #2
    Banned This name sucks's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    A basement in Canada
    Posts
    2,726
    Not sure if all 7970s are like this but my Radeon HD 7970 has a pretty tiny margin for where the clock speed can be turned up (~200 mhz) and can't turn up the voltage at all.

  3. #3
    Brewmaster Iamanerd's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Connecticut, USA
    Posts
    1,498
    Quote Originally Posted by Methanar View Post
    Not sure if all 7970s are like this but my Radeon HD 7970 has a pretty tiny margin for where the clock speed can be turned up (~200 mhz) and can't turn up the voltage at all.
    Hmm which 7970 do you have?(SAPPHIRE,Giabyte etc.)
    Intel I5-2500k @4.8Ghz| Noctua NH-U9B | Asus P67 Deluxe | 8GB G.SKILL Sniper Series 1600Mhz
    Crucial M4 128GB | 500 GB WD CB | 500GB Seagate Barracuda | 2TB Seagate External |3TB WD Green x2
    Sapphire R9-290x | SeasonicX 650 | CM HAF 912 | Asus PB278Q | Razor Naga Molten Edition | Microsoft Sidewinder X4

  4. #4
    High Overlord akro's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Minnesota
    Posts
    158
    Only advice that I can give you is dont go powercolor I have had 3 of there cards fail on me in a row within 12 hours.

  5. #5
    Banned This name sucks's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    A basement in Canada
    Posts
    2,726
    Quote Originally Posted by Iamanerd View Post
    Hmm which 7970 do you have?(SAPPHIRE,Giabyte etc.)
    Asus 1234567

  6. #6
    Scarab Lord Kaneiac's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Iowa, United States
    Posts
    4,313
    Quote Originally Posted by Methanar View Post
    Asus 1234567
    Same. The Asus 7970 seems to be voltage locked. Kind of annoying. I thought I had found a workaround with a version of GPU Tweak but a Catalyst update put a stop to that.
    Hey, remember when I dropped my keys and you thought the phone was ringing?

  7. #7
    You should get the ROG Matrix version, from ASUS. Best single GPU out there in my opinion.

  8. #8
    Banned This name sucks's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    A basement in Canada
    Posts
    2,726
    Quote Originally Posted by Kaneiac View Post
    Same. The Asus 7970 seems to be voltage locked. Kind of annoying. I thought I had found a workaround with a version of GPU Tweak but a Catalyst update put a stop to that.
    Well even with the pathetic overclock its still strong enough to run anything at max settings at 1920x1080

    So I guess it could have been worse.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •