1. #1

    Latency issue after re setup

    Well, some weeks ago I let my little cousin at my computer for a little too long and it didn't take long for him to accidentally download some virus. I guess it was one of those popular ones which attach themselves to the registry and won't let you even start up windows. Either way, I simply reinstalled windows and everything ran perfectly fine again.

    Thing is, ever since that little incident, my ping won't go below ~60ish ms in both WoW and LoL, whereas it was at ~30 ms all my computer's lifetime. Speedtest also weilds 45+ pings whereas it was below 10 before the re-setup. I checked my router, the switch and my internet seems fine. It isn't that big of a problem, but it starts to get annoying. Could it be that my network drivers have something to do with it? I don't know too much about all that stuff, I simply reinstalled windows and ran my drivers cd. I had little problems to get my network to work again at the start though. Could you give me a few guesses what might cause the increase in latency?

  2. #2
    Fluffy Kitten Zao's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Switzerland
    Posts
    4,552
    There's not much on your PC that could increase your latency.

    From the top of my head:

    Wi-Fi a missing or wrong network driver might be possible.
    There are cases where even a reinstall might not get entirely rid of malware and it's possible that it basically redirects your traffic. So get your PC scanned thoroughly by the AV of your choice.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •