1. #1
    The Insane DeltrusDisc's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Illinois, USA
    Posts
    15,372

    Thumbs up Props to Trion for Rift fix.

    Rift used to be a game that I could not tab out of without having a bothersome time tabbing back into, if the game sound was on.

    Tabbing back in could be a real pain in the ass, depending on how long I'd been tabbed out. All of the sound would blast out at once and the video would take a moment to catch up to the now point.

    And this is on a SATA III SSD. Cannot imagine how it is for HDD-installed-Rift players. =S

    So props on fixing that. I've been tabbed out for a good 10 minutes and I tabbed back in and the issue was not that at all.
    i7-5820K | ASUS X99- Deluxe | Crucial 2x8GB DDR4 2133MHz | eVGA GTX 760 SC | Crucial MX100 512GB | Crucial M500 240GB | Crucial m4 128GB | Western Digital Blue 1TB | Western Digital Black 1TB | SeaSonic X660 Gold
    ASUS MX239H | Schiit Stack Modi + Asgard 2 | Sennheiser HD598 | Audio Technica ATH-AD700 | Presonus Eris E5 Studio Monitors | Blue Snowball Mic | Razer Death Adder | Corsair K70 | CyberPower 1500PFCLCD UPS

  2. #2
    Was this in windowed maximized mode, or fullscreen? Because I've been running in windowed maximized since I started playing (and in the beta) and I've never had any problems >.>

  3. #3
    The Insane DeltrusDisc's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Illinois, USA
    Posts
    15,372
    Windowed Full-screen mode has always caused me issues in Rift. Full-screen. =/
    i7-5820K | ASUS X99- Deluxe | Crucial 2x8GB DDR4 2133MHz | eVGA GTX 760 SC | Crucial MX100 512GB | Crucial M500 240GB | Crucial m4 128GB | Western Digital Blue 1TB | Western Digital Black 1TB | SeaSonic X660 Gold
    ASUS MX239H | Schiit Stack Modi + Asgard 2 | Sennheiser HD598 | Audio Technica ATH-AD700 | Presonus Eris E5 Studio Monitors | Blue Snowball Mic | Razer Death Adder | Corsair K70 | CyberPower 1500PFCLCD UPS

  4. #4
    The Lightbringer Tarien's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    UK
    Posts
    3,641
    Never had this issue or heard of it. Possibly your machine rather than RIFT? Not seen anything in the hotfixes that would account for any sound or hardware related fixes or optimizations.
    Playing: WoW (11/14HC), BF3
    PC: i5 4670k @ 4.4GHz // GTX 780 // 16GB DDR3 // 750GB Samsung 840 EVO // 3x 27" 1440p
    Thinking is the hardest work there is, which is probably why few engage in it. - H. Ford

  5. #5
    The Insane DeltrusDisc's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Illinois, USA
    Posts
    15,372
    As I recall though, 2.2 was full of client fixes/optimizations.

    Frankly Rift is the only game that would have this issue, anything else, and even more intensive games had nothing. Might be thanks to Trion's poor choice in the Gamebryo Engine or whatever it was that they chose.
    i7-5820K | ASUS X99- Deluxe | Crucial 2x8GB DDR4 2133MHz | eVGA GTX 760 SC | Crucial MX100 512GB | Crucial M500 240GB | Crucial m4 128GB | Western Digital Blue 1TB | Western Digital Black 1TB | SeaSonic X660 Gold
    ASUS MX239H | Schiit Stack Modi + Asgard 2 | Sennheiser HD598 | Audio Technica ATH-AD700 | Presonus Eris E5 Studio Monitors | Blue Snowball Mic | Razer Death Adder | Corsair K70 | CyberPower 1500PFCLCD UPS

  6. #6
    The Lightbringer Tarien's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    UK
    Posts
    3,641
    Quote Originally Posted by DeltrusDisc View Post
    As I recall though, 2.2 was full of client fixes/optimizations.

    Frankly Rift is the only game that would have this issue, anything else, and even more intensive games had nothing. Might be thanks to Trion's poor choice in the Gamebryo Engine or whatever it was that they chose.
    There were only a couple audio fixes and some server optimizations, nothing client side. Also the game apparently has been altered so much that it barely resembles the Gamebryo engine anymore.

    Not saying that it isn't RIFT, but that kind of issue sounds more like a PC issue than a game issue. Just because it's only happening with one game doesn't mean that it is automatically that game at fault
    Playing: WoW (11/14HC), BF3
    PC: i5 4670k @ 4.4GHz // GTX 780 // 16GB DDR3 // 750GB Samsung 840 EVO // 3x 27" 1440p
    Thinking is the hardest work there is, which is probably why few engage in it. - H. Ford

  7. #7
    The Insane DeltrusDisc's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Illinois, USA
    Posts
    15,372
    Well, either way, the point is made: the problem seems to be gone! ^_^ And that's what I am happy for. :P
    i7-5820K | ASUS X99- Deluxe | Crucial 2x8GB DDR4 2133MHz | eVGA GTX 760 SC | Crucial MX100 512GB | Crucial M500 240GB | Crucial m4 128GB | Western Digital Blue 1TB | Western Digital Black 1TB | SeaSonic X660 Gold
    ASUS MX239H | Schiit Stack Modi + Asgard 2 | Sennheiser HD598 | Audio Technica ATH-AD700 | Presonus Eris E5 Studio Monitors | Blue Snowball Mic | Razer Death Adder | Corsair K70 | CyberPower 1500PFCLCD UPS

  8. #8
    Scarab Lord Tekkommo's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Scotland
    Posts
    4,170
    Never had this issue with Rift and played in beta.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •