Page 1 of 3
1
2
3
LastLast
  1. #1

    Just got a new computer

    I need WoW set up exactly like it is on my old computer. How do I do this without manually redoing all my interface settings and add-ons?

    Thanks ahead of time.

  2. #2
    Stood in the Fire Sketchy's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Wet Coast, BC, Canada
    Posts
    462
    I'm happy to admit I'm a complete noob when it comes to computers but I'd imagine
    you could use a memory stick to move the entire wow folder over to your new pc.
    This is just a guess, mostly a free bump xD. Hope you get the help you need! =)

  3. #3
    Copy your WoW folder from the old setup to the new setup.

  4. #4
    Super Moderator Darsithis's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Chicago
    Posts
    32,502
    Copy everything from the WTF\[Account Name Here] folder, whatever that account name would be.

    That'd transfer over bindings and positions and spells and everything. First, of course, install those addons!



  5. #5
    Alternatively you could put your WoW on a 64GB USB memory stick and then you can bring it with you wherever you go. Even to work. <_<

  6. #6
    Quote Originally Posted by Darsithis View Post
    Copy everything from the WTF\[Account Name Here] folder, whatever that account name would be.

    That'd transfer over bindings and positions and spells and everything. First, of course, install those addons!

    I use the Curse client. Can I just install that on my new computer and sign in and it'll automatically install the add-ons?

  7. #7
    Quote Originally Posted by Darsithis View Post
    Copy everything from the WTF\[Account Name Here] folder, whatever that account name would be.

    That'd transfer over bindings and positions and spells and everything. First, of course, install those addons!
    No reason to if you just copy over the entire folder.

  8. #8
    Super Moderator Darsithis's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Chicago
    Posts
    32,502
    Quote Originally Posted by Reyina View Post
    I use the Curse client. Can I just install that on my new computer and sign in and it'll automatically install the add-ons?
    Not unless you're using Premium.



  9. #9
    Quote Originally Posted by Reyina View Post
    I use the Curse client. Can I just install that on my new computer and sign in and it'll automatically install the add-ons?
    Only if you've shelled out money for a premium account.

    Dars stop posting at the exact same damn time as me.

  10. #10
    Quote Originally Posted by Xeraxis View Post
    No reason to if you just copy over the entire folder.
    Which entire folder?

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by Darsithis View Post
    Not unless you're using Premium.
    Oh, damn. I know it's spamming to just say something to make more than 10 characters but I seriously have nothing more than "Oh, damn" to say about that.

  11. #11
    Super Moderator Darsithis's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Chicago
    Posts
    32,502
    Quote Originally Posted by Reyina View Post
    Which entire folder?
    The WTF folder.

    Usually C:\Program Files (x86)\World of Warcraft\WTF\Account\[account name]. For instance, mine is F:\World of Warcraft\WTF\Account\56886379#1. I'd copy the 56886379#1 folder

    Quote Originally Posted by Xeraxis View Post
    Only if you've shelled out money for a premium account.

    Dars stop posting at the exact same damn time as me.
    Make me!



  12. #12
    Brewmaster durrtygoodz's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    The big UK
    Posts
    1,382
    Quote Originally Posted by Reyina View Post
    Which entire folder?

    Interface and WTF

  13. #13
    The Lightbringer Valyrian Stormclaw's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    World's End Tavern, listening to the ETC.
    Posts
    3,582
    Simply copy over your WTF and interface folders and your good to go.

  14. #14
    Super Moderator Darsithis's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Chicago
    Posts
    32,502
    Quote Originally Posted by durrtygoodz View Post
    Interface and WTF
    I suggest re-installing them from Curse just in case there are newer versions out



  15. #15
    Quote Originally Posted by Reyina View Post
    Which entire folder?
    You can copy the entire WoW folder, usually located at C:\Program Files (x86)\World of Warcraft, and all the subfolders over. Nothing is wrote to the registry with a WoW install, the only thing you'll have to do is make a shortcut on your desktop if you want one there. IF you already have installed WoW then do as others have suggested and copy over just the WTF and Interface folders.

  16. #16
    Quote Originally Posted by Darsithis View Post
    The WTF folder.

    Usually C:\Program Files (x86)\World of Warcraft\WTF\Account\[account name]. For instance, mine is F:\World of Warcraft\WTF\Account\56886379#1. I'd copy the 56886379#1 folder



    Make me!
    Sorry for being derp, but if I copy the WTF folder, I won't have to manually install the addons?

  17. #17
    Super Moderator Darsithis's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Chicago
    Posts
    32,502
    Quote Originally Posted by Reyina View Post
    Sorry for being derp, but if I copy the WTF folder, I won't have to manually install the addons?
    Yeah you would - like I said earlier - mainly so that you have the latest versions at all times. Installing takes no time at all; I just got a new work laptop and it took maybe 2 minutes to get all of my addons installed. Copied the folder over and I was good to go.



  18. #18
    I guess I also need to ask how exactly to install the actual game on my new computer. I just sign in, and it'll know I already payed for the game, right? And it'll let me install it no problem?

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by Darsithis View Post
    Yeah you would - like I said earlier - mainly so that you have the latest versions at all times. Installing takes no time at all; I just got a new work laptop and it took maybe 2 minutes to get all of my addons installed. Copied the folder over and I was good to go.
    But if I install them manually, will I have to redo all the settings, or will those be preserved in WTF? My raid frames for example took like a whole day to set up. It'll all be there once I install the addons?

  19. #19
    Quote Originally Posted by Reyina View Post
    But if I install them manually, will I have to redo all the settings, or will those be preserved in WTF? My raid frames for example took like a whole day to set up. It'll all be there once I install the addons?
    Those are preserved in the WTF folder.

  20. #20
    Quote Originally Posted by Xeraxis View Post
    Those are preserved in the WTF folder.
    Perfect. Again, thanks for being so helpful and non condescending since I'm being kind of daft.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •