1. #3161
    yo.

    I'm trying to make a macro for my Holy Shock that casts Holy Shock if not on CD and Crusader Strike if on CD.
    This works:

    Code:
    #showtooltip
    /castsequence reset=6 Holy Shock, Crusader Strike
    But I use mouseover so.. The macro I've been working on looks like this:
    Code:
    #showtooltip
    /castsequence [@mouseover,exists,nodead,help] reset=6 Holy Shock, Crusader Strike;
    But the problem with this is it only shows a "?" on the icon if I don't hold my mouse over a unitframe. So to see these I need to hold my mouse over a target at all time to make it work.. and even tho I hold my mouse over, I cannot use CS since I'm "Invalid target"

    But yeah, what I want is it to show the icon of HS if it's not on CD and Crusader strike if HS is on CD even if I'm not hovering.
    Is this possible?
    Last edited by chief; 2012-02-02 at 04:38 PM.
    My Priest
    (my old paladin)Bályn <Reunion> - Silvermoon EU

  2. #3162
    Quote Originally Posted by Sakpoth View Post
    There's no need to put yourself as focus, you can just direct the Death Coils at yourself, however if you have some other reason to want yourself as focus you can use the second macro.
    Code:
    #showtooltip
    /cast !Lichborne
    /cast [@player] Death Coil
    -----------------
    #showtooltip
    /cast !Lichborne
    /focus [@player]
    /cast [@focus] Death Coil

    Tried. It casts Lichborne, but my Death Coil hit maintarget target instead of me.

    I want to keep to my target in pvp unchanged while I heal myself with deathcoils.

    Help is welcome.

    Thanks for replying.

  3. #3163
    Quote Originally Posted by Mayden View Post
    Tried. It casts Lichborne, but my Death Coil hit maintarget target instead of me.

    I want to keep to my target in pvp unchanged while I heal myself with deathcoils.

    Help is welcome.

    Thanks for replying.
    That macro should work.
    Try remove the "!". Afaik Lichborne is an ability, not aura/stance
    My Priest
    (my old paladin)Bályn <Reunion> - Silvermoon EU

  4. #3164
    I have a macro that casts Hunter's Mark and then sends my pet in, but I don't want it to re-cast Hunter's Mark if the target already has it. Is that possible?

  5. #3165
    I've got two different ones that I have been unable to get it to work yet. So any help would be appreciated the first is for my hunter. I was trying to do it so it would cast trap launcher and then a certain trap like freezing trap but cant seem to get it to work.

    The second I have been unable to get to work is for my druid so I am not sure if this is possible but I am wanting to get it to try to cast Shred (cat form) and if that fails since it requires you to be behind the target cast claw (cat form) instead.

    thanks in advance

  6. #3166
    Pandaren Monk Tearor's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Դժոխք
    Posts
    1,596
    Quote Originally Posted by chief View Post
    yo.

    I'm trying to make a macro for my Holy Shock that casts Holy Shock if not on CD and Crusader Strike if on CD.
    This works:

    Code:
    #showtooltip
    /castsequence reset=6 Holy Shock, Crusader Strike
    But I use mouseover so.. The macro I've been working on looks like this:
    Code:
    #showtooltip
    /castsequence [@mouseover,exists,nodead,help] reset=6 Holy Shock, Crusader Strike;
    But the problem with this is it only shows a "?" on the icon if I don't hold my mouse over a unitframe. So to see these I need to hold my mouse over a target at all time to make it work.. and even tho I hold my mouse over, I cannot use CS since I'm "Invalid target"

    But yeah, what I want is it to show the icon of HS if it's not on CD and Crusader strike if HS is on CD even if I'm not hovering.
    Is this possible?
    No, CDs cannot be detected by macros. For the other issue, just add [] after the first conditional, that way it will act "normal" if you don't have a mouseover target.

    Quote Originally Posted by Pendragon View Post
    I have a macro that casts Hunter's Mark and then sends my pet in, but I don't want it to re-cast Hunter's Mark if the target already has it. Is that possible?
    No, macros cannot detect buffs/debuffs/cds/availability of spells etc etc etc
    No point mentioning these bats, I thought. The poor bastard will see them soon enough.

  7. #3167
    Quote Originally Posted by Tearor View Post
    No, CDs cannot be detected by macros. For the other issue, just add [] after the first conditional, that way it will act "normal" if you don't have a mouseover target.

    No, macros cannot detect buffs/debuffs/cds/availability of spells etc etc etc
    Thanks.
    Code:
    #showtooltip
    /castsequence [@mouseover,exists,nodead,help] [] reset=6 Holy Shock, Crusader Strike;
    made the trick. You understood my question wrong tho. but with this macro; If I have HS on CD it shows CS and after 6 secs it goes back to HS, and if I use CS it goes back to HS.
    My Priest
    (my old paladin)Bályn <Reunion> - Silvermoon EU

  8. #3168
    Pandaren Monk Tearor's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Դժոխք
    Posts
    1,596
    Quote Originally Posted by chief View Post
    Thanks.
    Code:
    #showtooltip
    /castsequence [@mouseover,exists,nodead,help] [] reset=6 Holy Shock, Crusader Strike;
    made the trick. You understood my question wrong tho. but with this macro; If I have HS on CD it shows CS and after 6 secs it goes back to HS, and if I use CS it goes back to HS.
    ah alright then, I might have been a little too fast with that generic "macros cannot do that" answer
    No point mentioning these bats, I thought. The poor bastard will see them soon enough.

  9. #3169
    Evening all, I need some assistance with some pet macros as well as some bar toggling:

    I want my pet to attack either mouse over or the target
    /petattack [@mouseover,harm,nodead][]
    /petattack [target=pettarget,noexists]
    /petfollow [target=pettarget,exists]

    And here I want it to attack my focus target if it is not on it
    #showtooltip
    /petattack [focus=pettarget,noexists]
    /petfollow [focust=pettarget,exists]


    I had copied this macro from arenajunkies, which worked and tried to modify it to attack my focus target:
    #showtooltip
    /petattack [target=pettarget,noexists]
    /petfollow [target=pettarget,exists]





    Any way to get something similar for whiplash:
    /cast [mod:shift,@focus]Devour Magic;[@mouseover,nomod]Devour Magic;[]Devour Magic

    I'm using bt4 and wanted to know how to make this conditional statement work, since it doesn't currently: 0; [pet:felhunter/imp/voidwalker/succubus/felguard]show;hide
    What I want to in essence do is convert some of my bars into pet bars which toggle on and off depending on which pet is out, and if they would share the same keybinds.
    Last edited by kageshishi; 2012-02-03 at 12:55 PM.

  10. #3170
    Pandaren Monk Tearor's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Դժոխք
    Posts
    1,596
    not quite sure about the bt4 one.

    <snip> stuff that didn't matter </snip>

    As for the third one, I have (or used to, inactive right now) an all-in-one-pet-special-action-button.
    It went something like this:

    Code:
    #showtooltip
    /cast [pet:Felguard]Felstorm;[pet:Succubus]Whiplash;[pet:Imp,help,nodead][pet:Imp,@player]Singe Magic;[mod,@focus,harm][@mouseover,harm,nodead][harm,nodead]Spell Lock;[mod,@focus,help][@mouseover,help,nodead][help,nodead]Devour Magic
    What it does is Felstorm if FG, Whiplash if Succ, Singe Magic if Imp on yourself unless your target is friendly, Spell Lock (on focus if mod is pressed and target is hostile, else on hostile mouseover or hostile target), Devour Magic (same as Spell Lock, just helpful instead of hostile).


    No Voidwalker in there, but I have him out next to never.

    Something similar like your proposed macro for whiplash isn't possible, because whiplash has no target, but that green circle thingy (which will just come up if you press that macro).

    Hope that was of any help.
    Last edited by Tearor; 2012-02-03 at 03:35 PM.
    No point mentioning these bats, I thought. The poor bastard will see them soon enough.

  11. #3171
    Actually, I seem to remember /petattack not taking any macro targeting conditionals (instead using arguments for targetting) - that means that the macro posted would behave as a toggle.

    If I'm correct, try this:
    Code:
    #showtooltip
    /petattack [target=pettarget,noexists]focus
    /petfollow [target=pettarget,exists]
    UI & AddOns expert | Interface & Macros moderator - My work

  12. #3172
    tyvm Treeston, that macro works to my liking, and thank you for your assistance Tearor, I used part of the macro to setup individual pet bars.

  13. #3173
    Hello, i suck at macros and i wonder if someone has a good macro for MWC - Meta - Immo - Leap?
    I want the first click to activate MWC and the second meta, the third shall give me immolation aura and the fourth deamon leap.
    I also want the macro to show me the CD of my meta and if possible i shouldnt be able to cast meta unless MWC is up.

    EDIT

    I found this one http://www.mmo-champion.com/threads/...l-in-one-macro
    But how should i change it if i want to remove deamon soul from it?

  14. #3174
    Pandaren Monk Tearor's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Դժոխք
    Posts
    1,596
    Quote Originally Posted by Rusk View Post

    I found this one http://www.mmo-champion.com/threads/...l-in-one-macro
    But how should i change it if i want to remove deamon soul from it?
    remove the line that says "/cast Demon Soul"
    No point mentioning these bats, I thought. The poor bastard will see them soon enough.

  15. #3175
    The Lightbringer Kouki's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Canada
    Posts
    3,494
    Hello forum.

    I Have need of a macro, i use The Razer Naga mouse, And Razer Anansi keyboard.

    For my warlock i need a macro on the T6 Anansi modifier key and the naga/keyboard 1 and 2 buttons.

    Basically i want to hold T6 Which is CTRL+ALT And hit 1 on my mouse or keyboard to get 1 spell to fire.
    The same deal and keyboard button 2 to get a second spell.

    Thank you.
    -Scrapbot stole my sig-

  16. #3176
    Quote Originally Posted by Kouki View Post
    Basically i want to hold T6 Which is CTRL+ALT And hit 1 on my mouse or keyboard to get 1 spell to fire.
    The same deal and keyboard button 2 to get a second spell.
    Code:
    #showtooltip
    /cast [mod:ctrl,mod:alt]Corruption

    Gershuun @ Borean Tundra US - Interface & Macros Moderator

  17. #3177
    I want to make an macro like this : [nomodifier] /target arena1 and with an mod ( shift or ctrl ) would be /cast [target=arena1] Spell lock

    Is there anyone out there who can help me with this, is it even possible?

    Thanks

  18. #3178
    Quote Originally Posted by timpangoeselite View Post
    I want to make an macro like this : [nomodifier] /target arena1 and with an mod ( shift or ctrl ) would be /cast [target=arena1] Spell lock

    Is there anyone out there who can help me with this, is it even possible?

    Thanks
    Code:
    /use [mod,@arena1]Spell Lock
    /tar [nomod]arena1

  19. #3179
    I have quite a few separate macros that act the very same.


    #showtooltip Earth Shield
    /cast [@mouseover,help,exists][@target,help,nodead][@focus,help,nodead][@player] Earth Shield
    (121 characters)

    I want to add a shift modifier for a second spell so I can easily access the spell instead of reaching for something like "5" or "h," which is sorta far when I use the "qweasd" movement keys.

    Sorta ignorant when it comes to creating my own macros but I'm just wondering if this would possibly work:

    #showtooltip [nomod] Earth Shield; [mod] Chain Heal
    /cast [@mouseover,help,exists][@target,help,nodead][@focus,help,nodead][@player] Earth Shield; [mod,@mouseover,help,exists][mod,@target,help,nodead][mod,@focus,help,nodead][mod,@player] Chain Heal
    (248 characters)
    Edit: Doesn't work..
    Last edited by Jeremypwnz; 2012-02-07 at 08:05 AM.

  20. #3180
    How do you incorporate target last target into a macro?

    For example casting roar of sacrifice on myself:
    /tar me
    /cast roar of sacrifice
    target last target?


    Thanks.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •