1. #3821
    High Overlord madorable's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Narnia, in your wardrobe watching you sleep
    Posts
    150
    Quote Originally Posted by silentkillin View Post
    so i have a cast sequence macro for my Nature Swiftness/healing touch, but it keeps popping me out of bear form when I use it.

    Could some one help me out here by chance?
    If it's only to be used when in casterform you can just add [nostance] after the /castsequence.
    If you want a more detailed answer you'll have to be a bit more specific with in which forms you want it to be castable.


    Edit: Scrap pretty much everything I said, wasn't aware of the new nature's swiftness, sounds more like a bug.
    Last edited by madorable; 2012-09-29 at 03:51 AM.

  2. #3822
    Brewmaster Cherrypowdah's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Wonderland
    Posts
    1,385
    I was wondering for if it would be possible to macro Jab and Expel Harm together, triggering the Expel Harm cast whenever It's off cooldown ,tried with castsequence, reset=1 but it only resets the sequence when I don't press it, need something spammable. Is this possible?

    edit: explaining in bit more depth, Jab has no cooldown, Expel harm has 15sec cooldown, Is it possible to make pressing the button to reset the castsequence even if the spell was not cast?

    Also sort-of managed to get it work by continuing the cast sequence with the spell with no cooldown again after the spell with the cooldown, but this was.. highly unpractical.



    - Also would love if there was a macro for casting Provoke on the Black Ox Statue without losing current target.
    Last edited by Cherrypowdah; 2012-09-28 at 08:51 PM.

  3. #3823
    High Overlord madorable's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Narnia, in your wardrobe watching you sleep
    Posts
    150
    Quote Originally Posted by Chonaire View Post
    I was wondering for if it would be possible to macro Jab and Expel Harm together, triggering the Expel Harm cast whenever It's off cooldown ,tried with castsequence, reset=1 but it only resets the sequence when I don't press it, need something spammable. Is this possible?

    edit: explaining in bit more depth, Jab has no cooldown, Expel harm has 15sec cooldown, Is it possible to make pressing the button to reset the castsequence even if the spell was not cast?
    Not possible as far as I'm aware

    Quote Originally Posted by Chonaire View Post
    Also would love if there was a macro for casting Provoke on the Black Ox Statue without losing current target.
    Code:
    #showtooltip
    /cast [@black ox statue] provoke
    ?
    Don't have a monk so can't test it.

    Quote Originally Posted by Chonaire View Post
    Also sort-of managed to get it work by continuing the cast sequence with the spell with no cooldown again after the spell with the cooldown, but this was.. highly unpractical.

    I think you're better off just using a modifier or a completely different bind for it all together.
    Last edited by madorable; 2012-09-28 at 09:06 PM.

  4. #3824
    The Patient
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Wilson, NC
    Posts
    253
    I would like the cast seq macro for bear for nature's swiftness and healing touch if possible

  5. #3825
    The Lightbringer Calzaeth's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Kopervik, Norway
    Posts
    3,238
    I have this fantastic idea that my current mod knowledge fails to make function! Basically:

    - if in combat, no modifiers, use Dire Beast.
    - if in combat, modifier shift, belt tinker.
    - any situation, modifier ctrl, cloak tinker.
    - none of the above, Mount.

    It may just be that it is late for me atm, but the only thing I can figure out on my own is to end with ';Imperial Quilen.'
    If you add me on Steam, Skype or whatever program/client I share my info for, please write something to identify you in the "Dude/gal wants to join your club"-message. Just so I know that an actual human is on the other end :P

  6. #3826
    Code:
    #showtooltip
    /use [mod:ctrl] 15; [mod:shift,combat] 6; [combat] Dire Beast; Imperial Quilen

  7. #3827
    The Lightbringer Calzaeth's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Kopervik, Norway
    Posts
    3,238
    Thanks! Always great to free up button-space :P

    Edit: Tested, and working like a charm! ^^
    Last edited by Calzaeth; 2012-09-30 at 09:39 AM.
    If you add me on Steam, Skype or whatever program/client I share my info for, please write something to identify you in the "Dude/gal wants to join your club"-message. Just so I know that an actual human is on the other end :P

  8. #3828
    Looking for a macro that changes depending on the level 90 talent I've picked, (Glaive Toss, Powershot, Barrage) that also shows it's CD. So far I've only gotten it to show the cd on the skill I listed first, even if I do not have that skill learned.
    Quote Originally Posted by Winstonwolfe View Post
    In other words, he's worried about how sharp your bayonet is when you are firing RPG's.

  9. #3829
    High Overlord madorable's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Narnia, in your wardrobe watching you sleep
    Posts
    150
    Quote Originally Posted by Sandwrong View Post
    Looking for a macro that changes depending on the level 90 talent I've picked, (Glaive Toss, Powershot, Barrage) that also shows it's CD. So far I've only gotten it to show the cd on the skill I listed first, even if I do not have that skill learned.
    There isn't really any decent way to it, but I'm just going to quote myself from a few pages ago.
    Quote Originally Posted by madorable View Post
    You'll have to activate the macro once for it to update everytime you change talent though. But afaik this is the best way to do it through macros for now.
    Code:
    /cast Ability1
    /cast Ability2
    /cast Ability3
    /run local G=GetSpellInfo SetMacroSpell("MacroName", G"Abiltiy1" or G"Ability2" or "Ability3")
    (change "Ability1,2,3" with the spellnames and "MacroName" with the name of your macro)


    alternatively you can get the infMopTalentMacroes addon which should allow you to macro it properly

  10. #3830
    Thank you very much! Love the avatar btw.
    Quote Originally Posted by Winstonwolfe View Post
    In other words, he's worried about how sharp your bayonet is when you are firing RPG's.

  11. #3831
    The Patient
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Wilson, NC
    Posts
    253
    So trying to get a macro that will only allow me to use nature swiftness combined with healing touch while in bear form. the current cast seq macro i have will sometimes pop me out of bear form to cast it. any help would be lovely!

  12. #3832
    High Overlord madorable's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Narnia, in your wardrobe watching you sleep
    Posts
    150
    Quote Originally Posted by silentkillin View Post
    So trying to get a macro that will only allow me to use nature swiftness combined with healing touch while in bear form. the current cast seq macro i have will sometimes pop me out of bear form to cast it. any help would be lovely!
    Sounds more like a bug than an issue with a macro, someone asked for the same thing earlier.

  13. #3833
    Quote Originally Posted by silentkillin View Post
    So trying to get a macro that will only allow me to use nature swiftness combined with healing touch while in bear form. the current cast seq macro i have will sometimes pop me out of bear form to cast it. any help would be lovely!
    Is this what you're looking for?

    Code:
    /cast [form:1] Nature's Swiftness
    /cast [form:1] Healing Touch
    NS isn't on the the GCD, so you don't really need a sequence to use it. You could give us a better idea of what you're trying to do by posting what you currently have.

    Also, since when could you cast HT in Bear form? I haven't played my Druid in awhile.

  14. #3834
    High Overlord madorable's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Narnia, in your wardrobe watching you sleep
    Posts
    150
    Quote Originally Posted by Squirl View Post
    Is this what you're looking for?

    Code:
    /cast [form:1] Nature's Swiftness
    /cast [form:1] Healing Touch
    NS isn't on the the GCD, so you don't really need a sequence to use it. You could give us a better idea of what you're trying to do by posting what you currently have.

    Also, since when could you cast HT in Bear form? I haven't played my Druid in awhile.
    Since 5.0.4.
    "When activated, your next Cyclone, Entangling Roots, Healing Touch, Hibernate, Nourish, Rebirth, or Regrowth becomes instant, free, and castable in all forms. The healing and duration of the spell is increased by 50%."

    So using a castsequence or 2 x /cast shouldn't matter. Like I said, sounds more like a bug than anything.

  15. #3835
    The client doesn't realize that the Nature's Swiftness buff is applied before the /cast is processed. Thus, it believes that you need to shift out of Bear form to cast Healing Touch.

    The only workaround right now is waiting for a split second before using HT.
    UI & AddOns expert | Interface & Macros moderator - My work

  16. #3836
    I want to get this simple macro to work, and I think what I want may or may not be possible.

    I want to make a 1-button macro for two abilities. Glaive Toss and Arcane Shot.

    #showtooltip
    /castsequence reset=14 Glaive Toss, Arcane Shot, Arcane Shot, Arcane Shot, Arcane Shot
    The main issue I'm having is, when the 14 seconds elapse on my reset modifier, the macro does not go to Glaive toss, I have to use an arcane shot in the castsequence for it to reset. Is there a way to make it so Glaive Toss will be up at the 14 second mark without manual input for the reset to go through?

  17. #3837
    Can someone please help! I had a Tricks of the Trade macro I used for my Rogue that no longer works. I had one macro which set my target which was this:

    Code:
    /run ToT = UnitName("target")
    /run if not InCombatLockdown() then EditMacro('TotT', nil, nil, '#showtooltip\n/cast [target='.. ToT ..'] Tricks of the Trade', nil); print('Tricks of the Trade set to : ' .. ToT); else print('Cannot change TotT now!'); end;
    and this was the one I used to cast it on my target:

    Code:
    #showtooltip
    /cast [target=<name of target here>] Tricks of the Trade
    Problem is whenever I go to cast it on the target it will work the first time but every time after that it wants me to manually target the player to cast TotT. Any ideas? Thanks!

  18. #3838
    Epic! Tearor's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Դժոխք
    Posts
    1,641
    Quote Originally Posted by Kyza View Post
    I want to get this simple macro to work, and I think what I want may or may not be possible.

    I want to make a 1-button macro for two abilities. Glaive Toss and Arcane Shot.



    The main issue I'm having is, when the 14 seconds elapse on my reset modifier, the macro does not go to Glaive toss, I have to use an arcane shot in the castsequence for it to reset. Is there a way to make it so Glaive Toss will be up at the 14 second mark without manual input for the reset to go through?
    Afaik the 14 secs start when you last hit the button, not the first time.
    No point mentioning these bats, I thought. The poor bastard will see them soon enough.

  19. #3839
    High Overlord Mesima's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Washington
    Posts
    179
    How do I make a macro using a shift modifier for water shield/lightning shield?

  20. #3840
    Mechagnome Sonç's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    EU - Outland
    Posts
    631
    I'm trying to find a macro that will target me without changing my target and use Gorefiend's Grasp.

    Gorefiend's Grasp is basically an AoE Death Grip, when cast on a friendly/unfriendly target it graps all surrounding monsters and pulls them to it.
    I just want it to target me without it SHOWING it and using the ability.

    Some help would be very appreciated. <33

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •