1. #4101
    If taints prevent it, you generally can't macro it - the macro code is also tainted by default.
    UI & AddOns expert | Interface & Macros moderator - My work

  2. #4102
    Ah, so what if the taint was not their (ie on reload) would it be doable or not? as a means to swap talents quickly without having to open the talent window.

  3. #4103
    Don't judge or anything, I need a few simple macros for a destro lock, and I'm terrible with macros. I want to cast 2 spells at once. What's the code to do so properly?

  4. #4104
    Quote Originally Posted by frigoffrick View Post
    Don't judge or anything, I need a few simple macros for a destro lock, and I'm terrible with macros. I want to cast 2 spells at once. What's the code to do so properly?
    You'll have to be more specific. You can't cast two spells "at once" unless one or both is off the GCD. If they're on the GCD, you can use a modifier (alt, shift, ctrl). If they are spells you always use one after another, you can use a castsequence, but it's fairly limited. A macro can't choose which spell to cast based on cooldowns, debuffs, buffs, etc.

    These are some basic templates:

    Off the GCD:
    Code:
    /cast Spell1
    /cast Spell2
    On GCD (mod):
    Code:
    /cast [mod] Spell2; Spell1
    On GCD (castsequence; limited actual use):
    Code:
    /castsequence Spell1, Spell2

  5. #4105
    Bloodsail Admiral Chickensoup23's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    egypt
    Posts
    1,229
    Hi there, hunter here. I'd like a macro that makes my pet attack the target im targeting (switch to it if its not already on it), then cast Kill Command. Example (I know its not the right commands but its what I'd like it to do). That way, my pet will go on the correct target without having to manually tell him every time. Saves time & utility. Any input?

    -showtooltip
    -pettarget = my target
    -cast kill command

  6. #4106
    Quote Originally Posted by Valex View Post
    Ah, so what if the taint was not their (ie on reload) would it be doable or not? as a means to swap talents quickly without having to open the talent window.
    Unless there's a slash command for it that I've missed, no. The problem is that applying/removing talents is a protected function and cannot be called from insecure (non-Blizzard) code. Macro code isn't secure, so you can't call it from there (well, you can call it, but it won't do anything).
    UI & AddOns expert | Interface & Macros moderator - My work

  7. #4107
    Stood in the Fire ODDLAWL's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    KCMO
    Posts
    426
    Is it possible to make a mouseover macro that when I mouseover a friendly unit, it will cast Penance, but when I have shift or alt pressed it will hit the mob I have targeted?

  8. #4108
    Pit Lord Tearor's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Դժոխք
    Posts
    2,308
    Quote Originally Posted by ODDLAWL View Post
    Is it possible to make a mouseover macro that when I mouseover a friendly unit, it will cast Penance, but when I have shift or alt pressed it will hit the mob I have targeted?
    Code:
    #showtooltip
    /cast [mod:shift/alt][@mouseover, help, nodead][] Penance
    This will so what I read you want the macro to do, and if you're neither mouseovering a friendly target or pressing alt or shift, the button will behave just like the normal spell (hence the []).
    No point mentioning these bats, I thought. The poor bastard will see them soon enough.

  9. #4109
    Perfect! That's what I meant, a macro that I could basically spam to blow my trinket and class damage buff. Seeing as I always use them one after the other. Thanks very much.

  10. #4110
    Quote Originally Posted by Myzou View Post
    And I click a LOT faster than I can ever keybind.

    Just because you are faster at keybinds does not mean everyone else is.
    Normally I'm an advocate for playing whichever way you prefer (seriously, about half of my posts contain something like "it depends" or "do whichever you like") but clicking buttons simply does not fall into that category. I'm not saying you can't be a successful player at it, but it is definitively worse. You may think you can click faster than you can press keybinds, but there are two problems. First off, you probably actually cannot, which is due to the way muscle memory works in reaction to stimuli. It may take practice until keybinding is faster for you, but it WILL be faster. Second, if you are clicking buttons on your action bar, you can't simultaneously change targets and you can't simultaneously mouse turn. If you use grid and clique to heal, you can't use quick abilities on non-targets by clicking your action bars (think Hand of Sac, Hand of Protection, LoH, Pain Suppression, Leap of Faith, Swiftmend, etc).

    Pvp is a little different because you can have macros for your specific arena teammates, which most of the top players do. Personally I wish I could employ that method but I don't focus on pvp enough that its worth it.

  11. #4111
    Pit Lord Tearor's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Դժոխք
    Posts
    2,308
    Quote Originally Posted by dennisdkramer View Post
    Quote Originally Posted by myzou
    And I click a LOT faster than I can ever keybind.

    Just because you are faster at keybinds does not mean everyone else is.
    I'm not saying you can't be a successful player at it, but it is definitively worse.
    Qft.
    Keybinding helps you do other stuff with your mouse, including the possibility to use mouseover macros, something I use as a healer, dps and tank and in pve as in pvp. I use Q E 1 2 3 4 R F Y/Z X C V, if that's of interest. All the versatility I need with a standard keyboard and a simple 3button mouse (I'm not at home a lot, so I play a lot on my laptop).
    My main point against clicking spells is that there's absolutely no way (physically already) that you can click something on your screen, click a spell/macro, move the cursor to a position in the screen again with no delay compared to not moving your mouse fromthe screen and pressing a button.
    Let's say you can click spells as fast as you could press keys (which is doubtable, because you have more fingers than cursors) - the moving of the cursor from screen to action bar and takes a nonzero amount of time that you do not have with keybinds.
    Try it out for yourself, you will not be disappointed.
    Last edited by Tearor; 2012-11-28 at 10:22 AM.
    No point mentioning these bats, I thought. The poor bastard will see them soon enough.

  12. #4112
    Stood in the Fire
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Finland
    Posts
    409
    For me and rest of community,
    macro that would check what lost treasures in MoP we have looted (ones for http://www.wowhead.com/achievement=7284 )

    Apparently when you loot item, you also do some kind of FLAG-quest (for example when you loot http://www.wowhead.com/item=86522 that is contained in http://www.wowhead.com/object=213967 , you do http://www.wowhead.com/quest=31433 in same time) and it is possible to request server to tell if you have done flag quest or not.

    EDIT: On http://www.wowhead.com/achievement=7...nts:id=1739902 user has told more about this, now someone would just need to make macro from all of these.

    EDIT2: I don't need any more help. In case anyone is trying to find what I was trying to find, check http://www.wowhead.com/achievement=7...nts:id=1773798
    Last edited by Sirtus; 2012-12-02 at 02:47 PM. Reason: no need helped anymore

  13. #4113
    Dreadlord MetalheroDamien's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Where ever I am, there I am.
    Posts
    886
    I need help making a macro. I want to make something that will cast Flying Serpent Kick, and if I have different modifiers pressed down it'll do different /yells. Specifically "URSA KICK!" And "WHOOSH!". Help?
    Nostalgia is the hollow remnants of memories long gone.

    -Kaito Kumon (Kamen Rider Baron)

  14. #4114
    Hey, I'm getting into Challengemodes atm and I'm kinda annoyed by the /reloadui bug you sometimes get while respeccing talents. Is there a macro to do this? Not switching talent specs, but the talents.

    Thanks in advance!

  15. #4115
    UI & AddOns expert | Interface & Macros moderator - My work

  16. #4116
    Ah, damn, I thought i searched the last 10 pages for something about that :/ Thanks anyways.

  17. #4117
    Quote Originally Posted by Urufu View Post
    I need help making a macro. I want to make something that will cast Flying Serpent Kick, and if I have different modifiers pressed down it'll do different /yells. Specifically "URSA KICK!" And "WHOOSH!". Help?
    I dont think you can put conditionals on chat commands? not sure..

    if you can, its as simple as this:

    /use Flying Serpent Kick
    /y [mod:shift]WHOOSH!
    /y [mod:ctrl]BAZINGA
    /y [nomod]DUUUUUUUUUUMP



    if you can't then you have to do something like this

    /use Flying Serpent Kick
    /y WHOOSH!!
    /stopmacro [nomod]
    /y INCOMING!!

    but I cant think of an elegant way to solve it. Try the first one, hopefully it works

  18. #4118
    This should say the first message on ctrl, and the other message on alt.
    Code:
    /run local s1,s2,s="URSA KICK!","WHOOSH!" if IsControlKeyDown() then s=s1 elseif IsAltKeyDown() then s=s2 end if s then SendChatMessage(s,"YELL") end
    replace IsControlKeyDown() and IsAltKeyDown() with eachother or IsShiftKeyDown() and mix around as needed.

    The code is not spam secure, so spamming it will send the message multiple times.

  19. #4119
    High Overlord Aqacia's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Sweden
    Posts
    144
    Im looking for a macro that will change the spell depending on what talent I've chosen. For example:


    In Mage's talent tree tier one; If I'm specced in Scorch, I want the macro to show tooltip for scorch if I mouse over it and cast scorch when I press it. If I'm specced into Presence of Mind, I want it to show tooltip for PoM when I mouse over it and cast it when I press it. If I'm specced into Icy Floes, it shows that spell...

    I also need a macro for the other tiers, but I guess I can just replace the spell's name in the macro for each tier.

    Thank you very much!

  20. #4120
    Quote Originally Posted by Aqacia View Post
    Im looking for a macro that will change the spell depending on what talent I've chosen. For example:


    In Mage's talent tree tier one; If I'm specced in Scorch, I want the macro to show tooltip for scorch if I mouse over it and cast scorch when I press it. If I'm specced into Presence of Mind, I want it to show tooltip for PoM when I mouse over it and cast it when I press it. If I'm specced into Icy Floes, it shows that spell...

    I also need a macro for the other tiers, but I guess I can just replace the spell's name in the macro for each tier.

    Thank you very much!
    Here you go.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •