Page 1 of 2
1
2
LastLast
  1. #1

    Holy Word: something, mouseover macro

    I have been using mouseover macro's on both of my Healers (Paladin and Holy Priest) and I like it alot.
    The wall I'm hitting now is to think of a macro that can mouseover cast Holy Word: Chastise and its corresponding Chakra-versions.

    I have tried to list all Holy Words in one macro but it ignores every one except the spell on the first line.
    The other tricky bit I could think of is Holy Word: Sanctuary can't work with a "/cast [@mouseover]".

    Does anyone have an idea of how to create such a macro? This would keep me from having to target people from time to time to cast Holy Word: Aspire for example.

  2. #2
    The Patient Thrayne's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    North Carolina
    Posts
    292
    Well with different buffs (chakras & Tree of life) there are actually different spell codes so the macros are currently broken for spells modified by the buffs. I can't find the blue post but there was one addressing their intent to fix it.

  3. #3
    Quote Originally Posted by Thrayne View Post
    Well with different buffs (chakras & Tree of life) there are actually different spell codes so the macros are currently broken for spells modified by the buffs. I can't find the blue post but there was one addressing their intent to fix it.
    http://blue.mmo-champion.com/t/27026...als-need-help/

    That one.

    Originally Posted by Blizzard Entertainment

    This is a (dumb) limitation of our macro system, where it gets confused if you have two spells with the same name. In this case, the Tree of Life Lifebloom is actually a different spell than normal Lifebloom. The macro tries to cast (normal) Lifebloom, sees that you can't because it isn't allowed in Tree of Life, and just bails. Lifebloom is not the only spell in this category.

    We understand why this is bad and are working on a fix.

  4. #4
    Ah, cool, nice to know. I did read this statement by Blizzard but I have little knowledge of Druids so I didn't know it was the same issue.

    Edit: Thinking about it, I guess Druids would use something as "/cast [@something] Lifebloom" only while a Priest would need to use different names for each spell. You mentioned that the spell ID's would be different too, is it possible to put those in a macro? ("/cast [@mouseover] 14145" for example) And that would still only solve half of the issue since the game needs to know to cast Holy Word: Serenity and not Holy Word: Sanctuary when you're in the Heal Chakra-state.
    Last edited by Noodleguitar; 2010-10-07 at 11:15 PM.

  5. #5
    Why not something like:
    Code:
    /cast [@something] Holy Word: Serenity
    /cast [@something] Holy Word: Sanctuary
    /cast [@something] Holy Word: Aspire
    Would that work? Seeing as it wouldn't be able to cast the other two, and just move on to whichever you CAN cast. Of course, you would get error messages every time you clicked the button...but that can be fixed with an addon :P
    Last edited by Vook; 2010-10-07 at 11:30 PM.
    Quote Originally Posted by Precursor View Post
    "Fall of therzane....." ....um what? if that woman fell , god help us it will be the second cataclysm
    Words that lots of people don't seem to know the definition of:
    "Troll", "Rehash", "Casual", "Dead", "Dying", "Exploit".

  6. #6
    High Overlord Aregios's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Munich
    Posts
    135
    I've placed HW: Chastise (from the spellbook) somewhere on my bars and my macro works properly ;-)

    as soon as the spell is somewhere on your actionbars HW:C will be useable via mouse over
    thats my macro:

    #showtooltip Holy Word: Chastise
    /cast [help,target=mouseover] Holy Word: Chastise
    /cast [modifier:alt,target=player] Holy Word: Chastise
    /cast Holy Word: Chastise

    the respective Holy Words will be automatically casted depending on your charkra state

  7. #7
    This is the one I was using on the PTR before they disabled macros and it worked fine.

    #showtooltip
    /cast [target=mouseover, exists] [help] [target=target, exists] [help] [target=player] Holy Word: Chastise; Holy Word: Serenity; Holy Word: Sanctuary; Holy Word: Aspire
    Science started out as a form of Magic.
    When Science is advanced enough Magic is dispelled.
    Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from Magic.

    http://us.battle.net/wow/en/characte...istract/simple

  8. #8
    Quote Originally Posted by Selerious View Post
    This is the one I was using on the PTR before they disabled macros and it worked fine.

    #showtooltip
    /cast [target=mouseover, exists] [help] [target=target, exists] [help] [target=player] Holy Word: Chastise; Holy Word: Serenity; Holy Word: Sanctuary; Holy Word: Aspire

    Off topic: i thought the macros were working but you couldn't use them if you made them on the character specific tab but could on the all characters tab or is it off completely now?

  9. #9
    No idea.. was on my char specific tab, didn't know the main tab worked so didn't bother trying. I wasn't on the ptr much, just playing around with new talents/spells.
    Science started out as a form of Magic.
    When Science is advanced enough Magic is dispelled.
    Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from Magic.

    http://us.battle.net/wow/en/characte...istract/simple

  10. #10
    Quote Originally Posted by Vook View Post
    Why not something like:
    Code:
    /cast [@something] Holy Word: Serenity
    /cast [@something] Holy Word: Sanctuary
    /cast [@something] Holy Word: Aspire
    Would that work? Seeing as it wouldn't be able to cast the other two, and just move on to whichever you CAN cast. Of course, you would get error messages every time you clicked the button...but that can be fixed with an addon :P
    This is what I tried and that doesn't work. It picks the first line and doesn't move on if it doesn't work (not even if it does).

    The other suggestions seem to make sense I'll try them out.

  11. #11
    Quote Originally Posted by Aregios View Post
    I've placed HW: Chastise (from the spellbook) somewhere on my bars and my macro works properly ;-)

    as soon as the spell is somewhere on your actionbars HW:C will be useable via mouse over
    thats my macro:

    #showtooltip Holy Word: Chastise
    /cast [help,target=mouseover] Holy Word: Chastise
    /cast [modifier:alt,target=player] Holy Word: Chastise
    /cast Holy Word: Chastise

    the respective Holy Words will be automatically casted depending on your charkra state
    This is what I found to work. Make sure you have the real spell somewhere on your bars and then your macros work for whatever reason.

    Edit: to be clear, I don't actually use that macro. I use a relatively simple mouseover macro, but it seems that Chakra will take up two spots on your bars (macro + normal button).
    Last edited by Neichus; 2010-10-09 at 04:33 PM.

  12. #12
    Could you just use a modifier for each spell. Like Alt casts Aspire, Shift Sanctuary, and Ctrl Serenity?

  13. #13
    High Overlord Aregios's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Munich
    Posts
    135
    sure, but why do you want to have one spell (you may only use one at a time) allocated on 4 buttons?

  14. #14
    I had success using this on the beta:
    #showtooltip
    /cast [@mouseover,exists,help] Holy Word: Chastise; Holy Word: Chastise
    The kicker is that I had to have HW:C somewhere else on my bars in untouched (aka, directly dragged from the spellbook) form.

  15. #15
    The macro seemed to stop working after 4.0.3a, it now gives an error "Spell not learned".

    Anyone messed around with it and gotten a succesful change to make it work like initially intended again? I did try variations with the names of the specialised Holy Word spells (obviously we lost Holy Word: Aspire) in the macro but that didn't work.

  16. #16
    High Overlord Mistfang's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Somewhere south of the northpole
    Posts
    103
    Quote Originally Posted by Selerious View Post
    This is the one I was using on the PTR before they disabled macros and it worked fine.

    #showtooltip
    /cast [target=mouseover, exists] [help] [target=target, exists] [help] [target=player] Holy Word: Chastise; Holy Word: Serenity; Holy Word: Sanctuary; Holy Word: Aspire
    works perfectly, thanks!

  17. #17
    As of patch 4.3, the Holy Word mouseover macro issue has been fixed. Simply create a macro with the following...

    #showtooltip
    /cast [target=mouseover,help] Holy Word: Chastise; [help] Holy Word: Chastise; Holy Word: Chastise

    Just put this macro on one of your action bars and bind it. When you change Chakra states, the macro will still display the tooltip for Holy Word: Chastise, but the spell that is cast will change with the Chakra state.

  18. #18
    Stood in the Fire McSpriest's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    In a Hole
    Posts
    459
    Quote Originally Posted by pointblank09 View Post
    As of patch 4.3, the Holy Word mouseover macro issue has been fixed. Simply create a macro with the following...

    #showtooltip
    /cast [target=mouseover,help] Holy Word: Chastise; [help] Holy Word: Chastise; Holy Word: Chastise

    Just put this macro on one of your action bars and bind it. When you change Chakra states, the macro will still display the tooltip for Holy Word: Chastise, but the spell that is cast will change with the Chakra state.
    going to have to try this.
    would using #showtooltip Holy word: Chastise work for the spell icon displaying properly? or would that fail when the ability changes states? and if it does fail is there a way to get in into the macro so i don't need another spot for watching the CD? also would using /cast [@mouseover,help][] Holy Word: Chastise; Holy Word: Chastise work was well? or is that extra condition there to account for Serenity?

  19. #19
    @mcS:

    I'm not sure if the #showtooltip functionality has improved, but since 4.0 you could force your macro's tooltip to track HW: Chastise. The way this works: you just need the actual ability holy word: chastise bound to a hotbar somewhere. The hotbar can be hidden, the button doesn't require a keybind. As long as it exists as a UI element somewhere #showtooltip will make your macro's icon change to track chakra. I believe this has worked since 4.0.

    Now if this trickery isn't required anymore that'd be news.

    (not worried about replying here, maybe somewhat necro but the thread is still valid. props for using search, thanks ^^)

  20. #20
    High Overlord Dragger's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Sweden
    Posts
    116
    Didn't bother to read all of the responses so this might have allready been said.

    Get http://www.curse.com/addons/wow/clique easy to use and you can mouseover spells without silly macros.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •