1. #2921
    Quote Originally Posted by Asmekiel View Post
    But I don't have a camera here :O o, wait :P
    Not all that is called an image has to do with pretty pictures, grasshoppah.

  2. #2922

  3. #2923
    I was more thinking of an image in the sense of a full drive's contents condensed into an easily reinstallable format. :P

  4. #2924
    Legendary! Asmekiel's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Maybe over there
    Posts
    6,105
    Quote Originally Posted by DeltrusDisc View Post
    And we're back on the subject of cameras! ;p
    Yeah, yeah.. I'll get that photo when I have my new cornerdesk and monitor... I sure hope I can convince my parents that the U3011 is better for me than the U2711. (Yes, I have to pay it myself, but my parents don't like me spending that much money )

    Quote Originally Posted by Drunkenvalley View Post
    I was more thinking of an image in the sense of a full drive's contents condensed into an easily reinstallable format. :P
    Thanks for clearing that up, would've never figured it out myself without some clarification

  5. #2925
    Titan Synthaxx's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Rotherham, England/UK
    Posts
    12,976
    Quote Originally Posted by Asmekiel View Post
    Oh god, almost shat my pants...
    All of a sudden my PC rebooted and I was like WTF... upon restart my SSD was suddenly gone :S So I went into the BIOS, no sign of it. Checked cables, all good, replugged them to be sure and yes, it was back in the BIOS. But I was not able to boot Windows on it. Dicked around in the BIOS and now it works again (thank god)

    Anyone else had this before, I sure hope this isn't the first sign of a failing SSD?? Cuz if it is, I'm going to RMA it asap, don't want to wait until it breaks down completely..

    Some infos, maybe useful for somebody
    I've had this a few times. First thing to check, is whether you can see an LED inside the SSD casing. There should be a green one illuminated when powered on, and if there's a fault, a red one. If you can't see it, then OCZ have changed the casing design for the V3's from the V2's.

    The other thing to check is if there's any firmware updates available for the drive. It sounds like it might be experiencing the sleep bug common with the SATA-3 Sandforce based drives. What you experienced is one common "expression" of this bug occurring, so it's worth checking the OCZ site for updates.

    Also, make sure nothing is shorting in the system. This is quite unlikely, but it's still a possibility and could cause your SSD to "disappear" and then magically reappear in BIOS/POST.
    Coder, Gamer - Thoughtcloud | Node.js Monkey | Supporter of error 418 (I'm a teapot)
    Knows: Delphi, PHP, WQL/SQL, Python, JS + jQuery, HTML + CSS, Ruby, Node.js (+ Express & Socket.io)

    PC: 750D / 16GB / 256GB + 750GB / GTX780 / 4670K / Z87X-UD4H | Laptop: 8GB / 120GB + 480GB / GTX765M / 4700MQ

  6. #2926
    Legendary! Asmekiel's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Maybe over there
    Posts
    6,105
    Quote Originally Posted by Synthaxx View Post
    I've had this a few times. First thing to check, is whether you can see an LED inside the SSD casing. There should be a green one illuminated when powered on, and if there's a fault, a red one. If you can't see it, then OCZ have changed the casing design for the V3's from the V2's.

    The other thing to check is if there's any firmware updates available for the drive. It sounds like it might be experiencing the sleep bug common with the SATA-3 Sandforce based drives. What you experienced is one common "expression" of this bug occurring, so it's worth checking the OCZ site for updates.

    Also, make sure nothing is shorting in the system. This is quite unlikely, but it's still a possibility and could cause your SSD to "disappear" and then magically reappear in BIOS/POST.
    "sleep bug", the bug that the system can't wake up from sleep mode? I never use that, since it folds almost 24/7. And I updated the firmware literally yesterday

    As for the LED.. I'm colorblind, didn't even know the WII used different colours LED for when it is on or off until a few weeks ago (we have a WII for 3 years now :P)

    Anyway, going to bed again. Have to get up in 5 hours.

  7. #2927
    Never put a computer of mine to sleep or hibernation. Ever.

  8. #2928
    Titan DeltrusDisc's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Illinois, USA
    Posts
    14,980
    Quote Originally Posted by Asmekiel View Post
    Yeah, yeah.. I'll get that photo when I have my new cornerdesk and monitor... I sure hope I can convince my parents that the U3011 is better for me than the U2711. (Yes, I have to pay it myself, but my parents don't like me spending that much money )



    Thanks for clearing that up, would've never figured it out myself without some clarification
    Hate you. You of course italicized "cornerdesk" because you know how much I want one. You evil evil man!!

  9. #2929
    The Lightbringer Rixis's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Hyrule
    Posts
    3,598
    i put mine asleep twice to test it, once before and once after a firmware update (ocz vertex 2) and it hung both times, i've seen mention of changing the pll should help, but meh, never bothered with sleep (and i had no issue with updating the firware with windows 7 and programs on the drive (though i did backup just incase) :P

  10. #2930
    Titan DeltrusDisc's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Illinois, USA
    Posts
    14,980
    Quote Originally Posted by Rixis View Post
    i put mine asleep twice to test it, once before and once after a firmware update (ocz vertex 2) and it hung both times, i've seen mention of changing the pll should help, but meh, never bothered with sleep (and i had no issue with updating the firware with windows 7 and programs on the drive (though i did backup just incase) :P
    Take sleep off your system so no one ever puts it to sleep! Perhaps a family member or someone walks by, why the hell is this thing on?! Bah I'll put it to sleep! You come back: NOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!

    http://nooooooooooooooo.com/

  11. #2931
    The Lightbringer Kouki's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Canada
    Posts
    3,494
    Ok All Trolling Aside.

    Antec 900 Advanced Gamer Case, Soon to be replaced.
    Asus Sabertooth X58. Works like a charm "Will never go to gigabyte ever again".
    Intel i7 950 @ 3.07ghz
    HiS Radeon 5870Hd 2gig model
    6Gig Kingston Hyper X Tripple channel kit @1066mhz
    Seagate Momentus XT 500gig Hybrid Drive.
    And a 1TB Seagate 7200rpm Drive.
    Coolermaster 850W psu.
    Windows 7 Ultimate 64bit.

    I would like to replace the Case because the fans are all switch speed fans.
    And the newer 902 has analog dials to control the front intake fans, and the other cases are all controlled digitally.

    Looking at Antec 1200 v3 or Cooler master HaF-X.
    -Scrapbot stole my sig-

  12. #2932
    Quote Originally Posted by Xuvial View Post
    That's a neat little rig for the price, good work and gratz on your build . Few things...
    1) Pics? WE WANT PICS
    2) Where's the aftermarket cooler? 2500K's exist to be overclocked!
    Thanks!

    I apparently cannot post any pics until I have posted more.. I'll get those up as soon as I am able.

    Overclocking is so out of my realm of knowledge that I didn't even consider buying a better fan when I bought it.. I just heard from a friend it was one of the best "gaming" processors for the price. Maybe once I know a little bit more I'll grab a good fan and try it out. :P

  13. #2933
    Mechagnome Adappy's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    711
    Quote Originally Posted by DeltrusDisc View Post
    Take sleep off your system so no one ever puts it to sleep! Perhaps a family member or someone walks by, why the hell is this thing on?! Bah I'll put it to sleep! You come back: NOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!

    http://nooooooooooooooo.com/
    Hmm, how *does* one remove the sleep option from the shutdown menu? My system just BSOD's on me whenever I try to wake it from sleep. I've warned everyone in my house to never put it in sleep mode, but you know how people forget

  14. #2934
    The Lightbringer Kouki's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Canada
    Posts
    3,494
    Quote Originally Posted by Adappy View Post
    Hmm, how *does* one remove the sleep option from the shutdown menu? My system just BSOD's on me whenever I try to wake it from sleep. I've warned everyone in my house to never put it in sleep mode, but you know how people forget
    My old system would forget its hard drives when it went to sleep, it was a problem with my motherboard Gigabyte x58-ud3r revision 2.
    -Scrapbot stole my sig-

  15. #2935
    Titan DeltrusDisc's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Illinois, USA
    Posts
    14,980
    Quote Originally Posted by Adappy View Post
    Hmm, how *does* one remove the sleep option from the shutdown menu? My system just BSOD's on me whenever I try to wake it from sleep. I've warned everyone in my house to never put it in sleep mode, but you know how people forget
    \

    Good question, I forget. I just know I removed the hibernate option. I guess you can always put a sign at your computer like "Touch and die, put to sleep and be tortured to death"... you know? Threats... amazing eh? :P

  16. #2936
    The Lightbringer Kouki's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Canada
    Posts
    3,494
    Quote Originally Posted by wombrage View Post
    Thanks!

    I apparently cannot post any pics until I have posted more.. I'll get those up as soon as I am able.

    Overclocking is so out of my realm of knowledge that I didn't even consider buying a better fan when I bought it.. I just heard from a friend it was one of the best "gaming" processors for the price. Maybe once I know a little bit more I'll grab a good fan and try it out. :P
    I Reccomend a Noctua, nh-d14
    -Scrapbot stole my sig-

  17. #2937
    The Lightbringer Rixis's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Hyrule
    Posts
    3,598
    Quote Originally Posted by DeltrusDisc View Post
    Take sleep off your system so no one ever puts it to sleep! Perhaps a family member or someone walks by, why the hell is this thing on?! Bah I'll put it to sleep! You come back: NOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!

    http://nooooooooooooooo.com/
    i live alone, nobody touches my baby, as i say, i only put it asleep after reading about the bugs, never would use sleep normally, just curious to see if mine was affected :P

  18. #2938
    Mechagnome Adappy's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    711
    Quote Originally Posted by Rixis View Post
    i live alone, nobody touches my baby, as i say, i only put it asleep after reading about the bugs, never would use sleep normally, just curious to see if mine was affected :P
    So you're like the little kid standing in the kitchen when your parents tell you not to touch the hot stove...

    "don't touch that"
    "why?"
    "because it's hot"
    *touch* "AAAAH!"
    "see? told you."
    at least that's how it went for me when I was little

    ---------- Post added 2011-09-06 at 08:39 PM ----------

    Also: for removing (well, greying out) the sleep option: http://forums.techarena.in/vista-help/664882.htm
    Open gpedit.msc and go to Computer Configuration>Administrative
    Templates>System>Power Management>Sleep Settings

    Enable "Turn Off Hybrid Sleep"

    Disable "Allow Standby States (S1-S3) when sleeping"

    It will appear greyed out on the menu
    That was written for Windows Vista but it worked for me in Windows 7 Professional

  19. #2939
    Corsair Graphite 600T - Amazing looking/functional case.
    Asus P8Z68-v Pro
    Core I7 2nd Gen 2600K OCed to 4.5ghz
    Kingston HyperX DDR3 1600mhz (but seems to have trouble running at 1600..which I'll be replacing with some ripjaws 8 8 8 24s this weekend)
    EVGA GTX 580s stock on SLI (probably OC these in the future)
    Asus Xonar Essence STX sound card - superb sound card for anyone looking to get a sound card btw, supports Dolby Digital Live, surround etc.
    Vertex 2 128gb SSD primarily for boot and other utilities.
    1TB WD Caviar Black SATA3/6gbps
    Corsair AX 1200W PSU
    Windows 7 Pro 64bit.

    G700/G15 mouse keyboard.

    Will be getting an Astro A40s this paycheck as my headset and I'll be set.

  20. #2940
    Stood in the Fire Tybudd33's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Cali baby
    Posts
    389
    Quote Originally Posted by pansertjald View Post
    got my 4,5GHz oc down to 1,340V now. its looking better and better.

    i think i might even try to aim for 4,8GHz now. just waiting for the srews for my h100 rad, so i can run push/pull
    OC'ing that high, what benefits are you seeing in wow with that over what you already have stock?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •