1. #7341
    Quote Originally Posted by kidsafe View Post
    Your motherboard doesn't have a "Northbridge" or ICH. It has a very cool PCH which is covered by that expansion card shroud. Unless your RAM is running at super-high clocks and voltage, you don't need focused air cooling on that either. Basically the only boards I've ever used a Spot Cool for were nForce the 680i/780i/790i. They had really hot Northbridges as well as NF200 PCIe bridges.
    My bad guys very sorry il prob get rid of it tonight :P was in local PC shop for £1 on sale rofl

    Funny story though when I got that new 3 gen mb from a local computer shop Novatec "cough" ... it wouldnt cold boot after 8-9 hours :S

    So I took it back to the shop explained it to the member of staff and they didnt have the slightest clue what I was talking about and re-fused the replace the mb (baring in mind the MB was 2 days old no oc etc)

    They told me the mb booted up after the 3rd time at still held their ground telling me it didnt need replacing... I honestly felt like saying "are you listening to yourself " it only booted after the 3rd time thats not right

    I got the manager and told him about the cold boot problem and the words that came out of his mouth was "Oh yeah I know cool here we are new mb replacement " no questions asked and I havnt had problem since

    in

  2. #7342
    Bloodsail Admiral Romandix's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Scotland
    Posts
    1,041
    My bad guys very sorry il prob get rid of it tonight :P was in local PC shop for £1 on sale rofl

    Funny story though when I got that new 3 gen mb from a local computer shop Novatec "cough" ... it wouldnt cold boot after 8-9 hours :S

    So I took it back to the shop explained it to the member of staff and they didnt have the slightest clue what I was talking about and re-fused the replace the mb (baring in mind the MB was 2 days old no oc etc)

    They told me the mb booted up after the 3rd time at still held their ground telling me it didnt need replacing... I honestly felt like saying "are you listening to yourself " it only booted after the 3rd time thats not right

    I got the manager and told him about the cold boot problem and the words that came out of his mouth was "Oh yeah I know cool here we are new mb replacement " no questions asked and I havnt had problem since
    Personally i would not listen to the people who tell you it is useless and keep it in for a bit of flavor. It is nice to see something a bit different now and again
    The great Friedrich Nietzsche once said, Shit happens deal with it.

  3. #7343
    I am Murloc! Xuvial's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    New Zealand
    Posts
    5,162
    Quote Originally Posted by Romandix View Post
    Personally i would not listen to the people who tell you it is useless and keep it in for a bit of flavor. It is nice to see something a bit different now and again
    Exactly, we here at MMO-C can only give advice/tips and point out stuff. It's entirely up to the person whether they want to take the advice or not

  4. #7344
    I'm not hating on the style, but it was the initial response that required I made a point that you don't need a fan for it; it's going to be perfectly fine passively cooled, even if temperatures may get a little higher than with the fan.

    Now, so far as setups go...

  5. #7345
    The Insane DeltrusDisc's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Illinois, USA
    Posts
    17,306
    A finalized setup from none other than Drunkenvalley? Surely you jest! inb4 in two weeks Drunken is changing his chassis or something. ;p

    So I'm trying to decide if I should drop back down to one monitor.... it just looks so much neater, (partially since my two monitors are not matching).
    Quote Originally Posted by Belize View Post
    Online dating turned into circumcision discussion. Good job MMO-C, it only took 25 pages.
    My Ridiculous Computer Setup

    MY YOUTUBE CHANNEL: Beer, Games, Opinions
    | CPU Overclocking Thread | GPU Overclocking Thread

  6. #7346
    A finalized setup? Dream on. :P

  7. #7347
    I am Murloc! Xuvial's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    New Zealand
    Posts
    5,162
    Desk is way too small to fit that build, it's poking out :P. But atleast it's a metal desk with solid framework and doesn't look like it'll budge anytime soon.

    Also are gamecoms? Bleeehhhhhwwww do some justice to your ears man :S

  8. #7348
    Just got my new PC two days ago


    The specs:
    •Case: Carbide Series 500R White Mid Tower Case
    •Processor: Intel Core i7 3770K, Ivy Bridge, 3.5GHz, Quad Core + Hyperthreading, 8MB Cache Processor (Extreme Overclock - 4.6Ghz)
    •Cooling: Corsair H80 Hydro Series - High Performance CPU Cooler
    •Memory: 16GB (4x4GB) Corsair Vengeance LP, DDR3, 1600Mhz Memory
    •Mobo: Asus P8Z77-V, Gen3, Intel Z77 Chipset Motherboard
    •1st HDD: OCZ AGILITY 3 120GB SATA III 2.5" SSD
    •2nd HDD: 2TB Seagate Barracuda, 7200rpm, 64MB Cache, SATA6 Hard Drive
    •GFX card: 2GB EVGA GTX 680, 1006MHz GPU, 1536 Cores, 6000MHz GDDR5 Graphics Card
    •PSU: Corsair Gaming Series GS700 80+ Certified 700Watts
    •Sound: Creative Sound Blaster Recon3D PCIe
    •OS: Microsoft Windows 7 Home 64bit


    Obviously, OS and main applications are on SSD, anyhting else is installed on the normal disk.

  9. #7349
    Quote Originally Posted by DeltrusDisc View Post
    So I'm trying to decide if I should drop back down to one monitor.... it just looks so much neater, (partially since my two monitors are not matching).
    That's one of the reasons I only use one monitor, two monitors is just untidy. Not to mention, I never really used my second monitor when I had one, if I need a second screen, I normally just use my laptop.

    That being said, I am toying around with the idea of adding two more U2412Ms around Christmas, make a NVIDIA surround setup.

  10. #7350
    The Lightbringer Wries's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Stockholm, Sweden
    Posts
    3,367
    Quote Originally Posted by noteworthynerd View Post
    That's one of the reasons I only use one monitor, two monitors is just untidy. Not to mention, I never really used my second monitor when I had one, if I need a second screen, I normally just use my laptop.

    That being said, I am toying around with the idea of adding two more U2412Ms around Christmas, make a NVIDIA surround setup.
    Just have a set of matching monitors and some cable management and it can look very tidy :P I think I made my dual monitor setup look tidy. Back when I had two different monitors it looked kinda bad but I did not mind so much due to finding use for the screen estate.

  11. #7351

    Smile 2012 Gaming PC build

    I just made this PC and I have no problem with running wow. Wanted to shade my build so you guys can get more info about pc builds and etc. Its very quiet aswel, I run fans on arround 50 % all time. Bouth GPU and CPU and case fans.



    Here is my list of parts:

    NOCTUA NH-D14
    KINGSTON HYPERX 3K 120GB
    INTEL CORE I5 3570K
    FRACTAL DESIGN DEFINE MINI
    CORSAIR AX 650W PROFESSIONAL SERIES MODULAR PSU
    CORSAIR 8GB DDR3 VENGEANCE LP PC3-12800 1600MHZ CL9
    ASUS P8Z77-M PRO Z77
    ACE FROST PRO SERIES 120MM 15DB
    ASUS GEFORCE GTX 670 2GB


  12. #7352
    I am Murloc! Xuvial's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    New Zealand
    Posts
    5,162
    Neat build, but do you only use it for WoW?

  13. #7353
    Elemental Lord Notarget's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Dark Side of the Moon
    Posts
    8,417
    Quote Originally Posted by Amadeusx View Post
    ASUS GEFORCE GTX 670 2GB

    I'd hope you don't have issues running WoW with this build =p Looks good. Your cable management hurts my eyes though!
    CPU: Intel i7-4790k 4.7GHz MB: ASUS Z97 Pro Gamer
    GPU: Gigabyte GTX 970 G1-Gaming 1519MHz Boost RAM: Corsair Pro 16GB 1866MHz
    SSD: Samsung 850-EVO 500GB PSU: Corsair RM550 CASE: Phanteks Enthoo Pro Monitor: 1440p Dell U2515H 1080p LG 237L-BN IPS
    Current build! (not updated) ||Old Build || Antivirus + Security 10 || AV-TEST 2016

  14. #7354
    The Lightbringer
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Europe
    Posts
    3,712
    Quote Originally Posted by Zuksam View Post
    Just got my new PC two days ago


    The specs:
    •Case: Carbide Series 500R White Mid Tower Case
    •Processor: Intel Core i7 3770K, Ivy Bridge, 3.5GHz, Quad Core + Hyperthreading, 8MB Cache Processor (Extreme Overclock - 4.6Ghz)
    •Cooling: Corsair H80 Hydro Series - High Performance CPU Cooler
    •Memory: 16GB (4x4GB) Corsair Vengeance LP, DDR3, 1600Mhz Memory
    •Mobo: Asus P8Z77-V, Gen3, Intel Z77 Chipset Motherboard
    •1st HDD: OCZ AGILITY 3 120GB SATA III 2.5" SSD
    •2nd HDD: 2TB Seagate Barracuda, 7200rpm, 64MB Cache, SATA6 Hard Drive
    •GFX card: 2GB EVGA GTX 680, 1006MHz GPU, 1536 Cores, 6000MHz GDDR5 Graphics Card
    •PSU: Corsair Gaming Series GS700 80+ Certified 700Watts
    •Sound: Creative Sound Blaster Recon3D PCIe
    •OS: Microsoft Windows 7 Home 64bit


    Obviously, OS and main applications are on SSD, anyhting else is installed on the normal disk.
    Wait what? First let's check some stuff, you got the i7 ivy brdige clocked at 4,6 ghz without running REAL liquid? I mean at 3,5 ghz it should be 45c and if you really managed to get it up to 4,6 ghz without running over 80c please post picture, becuase every guide exlains their temps with ivy at just lower than 80c at 4,3-4,4 ghz. Second, why would you have home premium even though your total GB ram (with Vram) is 18gb? home premium supports maximum of 16 gb ram. so you're getting only 14gb ram and 2 g vram. Make no sense to me hurt cuz money wasted

  15. #7355
    I am Murloc! Xuvial's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    New Zealand
    Posts
    5,162
    Quote Originally Posted by Kezotar View Post
    Wait what? First let's check some stuff, you got the i7 ivy brdige clocked at 4,6 ghz without running REAL liquid? I mean at 3,5 ghz it should be 45c and if you really managed to get it up to 4,6 ghz without running over 80c please post picture, becuase every guide exlains their temps with ivy at just lower than 80c at 4,3-4,4 ghz. Second, why would you have home premium even though your total GB ram (with Vram) is 18gb? home premium supports maximum of 16 gb ram. so you're getting only 14gb ram and 2 g vram. Make no sense to me hurt cuz money wasted
    edit: Okay I'm gonna be constructive instead.

    1) Ivy Bridge is perfectly fine at 80-90c peaks. TJmax is 105c. And I seriously doubt it gets anywhere near that during gaming at 4.6ghz, H80 is perfectly viable for cooling it.
    2) What does Home Premium have to do with RAM? It supports up to 16gb, that's how much he has.
    3) You don't simply add video memory to system memory, they work seperately and do different things.
    4) No money was wasted.

    The only questionable things in that build is the PSU and SSD.
    Last edited by Xuvial; 2012-06-05 at 05:46 PM.

  16. #7356
    The Lightbringer CheezusCrust's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Nuuk, Greenland
    Posts
    3,351
    What Xuvial said.

    Quote Originally Posted by Kezotar View Post
    Wait what? First let's check some stuff, you got the i7 ivy brdige clocked at 4,6 ghz without running REAL liquid? I mean at 3,5 ghz it should be 45c and if you really managed to get it up to 4,6 ghz without running over 80c please post picture, becuase every guide exlains their temps with ivy at just lower than 80c at 4,3-4,4 ghz. Second, why would you have home premium even though your total GB ram (with Vram) is 18gb? home premium supports maximum of 16 gb ram. so you're getting only 14gb ram and 2 g vram. Make no sense to me hurt cuz money wasted
    Isn't money wasted.
    Windows 7 HP 64bit only supports 16GB of RAM, but VRAM is not included in that.
    i7-6700k 4.2GHz | Gigabyte GTX 980 | 16GB Kingston HyperX | Intel 750 Series SSD 400GB | Corsair H100i | Noctua IndustialPPC
    ASUS PB298Q 4K | 2x QNIX QH2710 | CM Storm Rapid w/ Reds | Zowie AM | Schiit Stack w/ Sennheiser HD8/Antlion Modmic

    Armory

  17. #7357
    The Lightbringer Wries's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Stockholm, Sweden
    Posts
    3,367
    Quote Originally Posted by Kezotar View Post
    Wait what? First let's check some stuff, you got the i7 ivy brdige clocked at 4,6 ghz without running REAL liquid? I mean at 3,5 ghz it should be 45c and if you really managed to get it up to 4,6 ghz without running over 80c please post picture, becuase every guide exlains their temps with ivy at just lower than 80c at 4,3-4,4 ghz. Second, why would you have home premium even though your total GB ram (with Vram) is 18gb? home premium supports maximum of 16 gb ram. so you're getting only 14gb ram and 2 g vram. Make no sense to me hurt cuz money wasted
    I do believe the 16GB limit really only applies to system RAM. Let me google..

    here
    http://msdn.microsoft.com/en-us/libr...(v=vs.85).aspx
    search for ArnoudMulder's question on the page.

  18. #7358
    Quote Originally Posted by Xuvial View Post
    Neat build, but do you only use it for WoW?
    Well I play Assain aswel, bu tmostly wow. =)

    ---------- Post added 2012-06-05 at 08:08 PM ----------

    Quote Originally Posted by Notarget View Post
    I'd hope you don't have issues running WoW with this build =p Looks good. Your cable management hurts my eyes though!
    Dont have any issue with wow, but I had problems with 64 bit wow, thats why I play 32 bit.

  19. #7359
    Quote Originally Posted by Drakoes View Post
    Intel Core i7-3770k @4.7Ghz 1.24v
    Corsair H100 + 2x Cougar Vortex fans
    G.Skill RipjawsZ DDR3 8GB @2400mhz 10-12-12-31-1T
    Asus P8Z77-V Deluxe
    Asus GTX 680 DirectCUII TOP @1330core / 1650mem
    Seasonic X-650
    OCZ Vertex 3 MAX IOPS
    Seagate Barracuda 2TB
    Creative Sound Blaster Titanium HD
    Coolermaster HAF 922

    http://i46.tinypic.com/6q9uzb.jpg
    Update: loving my new Ivy Bridge so far. It does 4.7Ghz well, and that's with HT off for when I'm gaming. Been stable for past week on all the games I've thrown at it, including WoW, BF3, Skyrim and DB3. I do a lot of work with adobe software, so I turn HT back on as well as upping the voltage to 1.26v for when I do need it

    http://i45.tinypic.com/nfjtr8.jpg
    Last edited by Drakoes; 2012-06-05 at 06:14 PM.

  20. #7360
    The Lightbringer CheezusCrust's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Nuuk, Greenland
    Posts
    3,351
    If they do it's horrible teachers & they should get fired.

    We're going a little offtopic now :<

    /Directs ship back to original course


    http://imgur.com/SElbB
    Moving to Denmark in 7 days, packed all of my hardware I'm going to take with me =)
    /Squeels like a little girl

    8GB Kingston HyperX RAM
    4x harddrives, salvaged some from dead external harddrives
    Sennheiser PC 350 headset
    4 Case fans
    Intel 320 series 128GB SSD
    Dead/old CPU's
    Last edited by CheezusCrust; 2012-06-05 at 06:29 PM.
    i7-6700k 4.2GHz | Gigabyte GTX 980 | 16GB Kingston HyperX | Intel 750 Series SSD 400GB | Corsair H100i | Noctua IndustialPPC
    ASUS PB298Q 4K | 2x QNIX QH2710 | CM Storm Rapid w/ Reds | Zowie AM | Schiit Stack w/ Sennheiser HD8/Antlion Modmic

    Armory

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •