1. #5741
    Quote Originally Posted by Janaa View Post
    i7-2600 instead of i7-2600k because I need some of the additional functionality of the 2600 which the 2600k doesn't have, for my work I do from home, at the sacrifice of overclockabiliy.
    There is no such functionality. o.Ô
    If you're still able to, I'd return it for the k model.

    Quote Originally Posted by Rennadrel View Post
    There is no difference, the 2600k has unlocked multipliers, which I believe with the right chipset motherboard, you can do yourself.
    Skelly's perfectly aware last I recall, but it's always interesting to hear what some people believe is the difference.

  2. #5742
    Quote Originally Posted by Skelly View Post
    Can you expand on this? I'm curious
    I won't expand on what I do for work, but there's a few things which the 2600 supports which the 2600k doesn't. Intel Trusted Execution and Virtualisation for Direct I/O (which are both interesting if you're working on better DRM), and vPro which has a multitude of applications, such as out-of-band OS-independent VNC control, and various virtualisation advantages.

    Quote Originally Posted by Drunkenvalley View Post
    There is no such functionality. o.Ô
    Au Contraire! But keep in mind, this isn't just a gaming rig, but I also use it as my gaming rig.

    Quote Originally Posted by Rennadrel View Post
    There is no difference, the 2600k has unlocked multipliers
    Almost right, except for the part about there being no difference. There are a multitude of differences between the chips and technologies available on them. Quite right that the 2600k has unlocked multipliers. This is widely considered the only difference as it is the only difference that matters to the majority of home users, but it's not the sole difference between the chips.

    For comparison:
    i7-2600 - http://ark.intel.com/products/52213
    i7-2600k - http://ark.intel.com/products/52214

    Edit: Also, the 2600 only has the IntelHD 2000 graphics for accelerated 2D (if you're not using a video card). The 2600k has the IntelHD 3000 graphics chipset instead.
    Last edited by Janaa; 2012-01-23 at 11:02 PM.
    Quote Originally Posted by DSRilk
    The true measure of a person is how they act when they know they won't get caught.

  3. #5743
    I have to be quite plain: Even after reading the tooltip of the features that are apparently on the non-k model I find myself only barely more aware of what the hell the damned feature does.

    ...wait, isn't Trusted Execution Technology just a frigging sandbox?

  4. #5744
    Quote Originally Posted by Drunkenvalley View Post
    I have to be quite plain: Even after reading the tooltip of the features that are apparently on the non-k model I find myself only barely more aware of what the hell the damned feature does.
    Hehehe, well - it does nothing for gaming whatsoever (vpro is largely business deployment facing, and testing [or using, in a deployment scenario] Trusted Execution is only for specific scenarios which again - don't involve gamers), so perhaps I shouldn't have even bothered mentioning it to folks here. Now we've got half a page with largely boring information. :P

    More system specs!

    EDIT:
    ...wait, isn't Trusted Execution Technology just a frigging sandbox?
    Roughly speaking, largely, yes! A hardware based sandbox which is un-interceptible by the PC, including using the PRNG on the ATM which lets the TPM produce private keys for said sand-boxed applications which can't be read by the user. Ie, hardware-based DRM on-chip.

    To expand, it's lets you write software which is locked to a particular PC at the CPU level. Even the data produced by the software can be locked down in this way, so there's no threat of the data being removed from the premises on a USB stick, etc. As long as the PC is secure, so is your software/data - depending on which is more important to you (or both!).
    Last edited by Janaa; 2012-01-23 at 11:42 PM.
    Quote Originally Posted by DSRilk
    The true measure of a person is how they act when they know they won't get caught.

  5. #5745
    The Lightbringer Asera's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    This side of an imaginary line in the sand
    Posts
    3,740
    Almost right, except for the part about there being no difference. There are a multitude of differences between the chips and technologies available on them. Quite right that the 2600k has unlocked multipliers. This is widely considered the only difference as it is the only difference that matters to the majority of home users, but it's not the sole difference between the chips.

    For comparison:
    i7-2600 - http://ark.intel.com/products/52213
    i7-2600k - http://ark.intel.com/products/52214

    Edit: Also, the 2600 only has the IntelHD 2000 graphics for accelerated 2D (if you're not using a video card). The 2600k has the IntelHD 3000 graphics chipset instead.
    I think the biggest buzzkill for enthusiasts on a budget is the lack of VT-d on K series CPUs.
    Node 304 | i7 3770 | H77N WIFI | 2x4GiB HyperX 1600 | 2x512GB MX100 | MSI GTX970 4GiB | U2711 | 6GV2 | Naga Hex Wrath | Yamaha RX-V550 | Win8.1 Pro
    15" Retina MBP | i7 4960HQ | 16GiB 1600 | 512GB PCIe SSD | IRIS Pro + GT750M | G700S | OSX 10.10

  6. #5746
    Quote Originally Posted by Asera View Post
    I think the biggest buzzkill for enthusiasts on a budget is the lack of VT-d on K series CPUs.
    HAHAHA - i detect sarcasm?
    Quote Originally Posted by DSRilk
    The true measure of a person is how they act when they know they won't get caught.

  7. #5747
    Quote Originally Posted by Janaa View Post
    Etc,
    Boring information? I find it quite interesting. Except I discovered at least one of the features are clearly meant for a very specific industry given the unfamiliar terminology.

  8. #5748
    The Insane DeltrusDisc's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Illinois, USA
    Posts
    15,243
    Quote Originally Posted by Notarget View Post
    Nothing too special just something I put together, on a small budget, that will work until I move within then next year or so.

    MB: ASUS P8H61-M PRO
    SSD: Crucial m4 64GB
    Too bad that motherboard doesn't support SATA III. Poor bottlenecked SSD! I do hope in the future you plan to get an H67 (at least) chipset motherboard so you can use the SSD to its full functions, otherwise that looks like a nice clean rig!
    i7-5820K | ASUS X99- Deluxe | Crucial 2x8GB DDR4 2133MHz | eVGA GTX 760 SC | Crucial MX100 512GB | Crucial M500 240GB | Crucial m4 128GB | Western Digital Blue 1TB | Western Digital Black 1TB | SeaSonic X660 Gold
    ASUS MX239H | Schiit Stack Modi + Asgard 2 | Audio Technica ATH-AD700 | Presonus Eris E5 Studio Monitors | Blue Snowball Mic | Razer Death Adder | Corsair K70 | CyberPower 1500PFCLCD UPS

  9. #5749
    Epic! Skelly's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Haligonia, NS, Canada
    Posts
    1,676
    Quote Originally Posted by Janaa View Post
    it lets you write software which is locked to a particular PC at the CPU level. Even the data produced by the software can be locked down in this way, so there's no threat of the data being removed from the premises on a USB stick, etc. As long as the PC is secure, so is your software/data - depending on which is more important to you (or both!).
    That is SOOOO cool!! (actually)
    i7 930 @ 4.0Ghz | Sapphire HD5970 w/ Accelero Xtreme | ASUS P6X58D Premium | 32GB Kingston DDR3-1600
    Xonar Essence STX | 128GB Vertex 4 | AX750 | Xigmatek Elysium
    Laing D5 | XSPC RX 360mm | Koolance RP-452X2 | EK-Supreme HF
    Dell 3007WFP-HC | Samsung BX2350 | Das Keyboard Model S Ultimate | Razer Naga Molten | Sennheiser HD650

  10. #5750
    I am Murloc! Cyanotical's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Colorado
    Posts
    5,262
    Quote Originally Posted by Skelly View Post
    That is SOOOO cool!! (actually)
    TPM based encryption does the same thing

    i7-4790K | Z97 Class. | 8GB DDR3-2133 | GTX-690 Quad SLI | RAIDR | 512GB Samsung 830 | AX1200 | RV05
    Dell U2711 | Ducky Shine3 YoS | Steelseries Sensei | Xonar Essence One | KRK RP8G2s

  11. #5751
    The Lightbringer Asera's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    This side of an imaginary line in the sand
    Posts
    3,740
    Quote Originally Posted by Janaa View Post
    HAHAHA - i detect sarcasm?
    No. I actually hate not having I/O virtualization extensions on my 2500K. >:|
    Node 304 | i7 3770 | H77N WIFI | 2x4GiB HyperX 1600 | 2x512GB MX100 | MSI GTX970 4GiB | U2711 | 6GV2 | Naga Hex Wrath | Yamaha RX-V550 | Win8.1 Pro
    15" Retina MBP | i7 4960HQ | 16GiB 1600 | 512GB PCIe SSD | IRIS Pro + GT750M | G700S | OSX 10.10

  12. #5752
    The Patient Azome's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Denmark
    Posts
    287
    Here's mine guys

    CPU: Intelcore 2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz

    RAM: 3 GB DDR2-SDRAM

    Graphic card: MSI Twin Frozer II

    MotherBoard: IPIBL-LA(Berkeley)

    PSU: Corsair AX850

    HDD: WD 320 GB

    CASE: Corsair Graphite 600T white

    Ok some of you are going to scream "OVERKILL" or maybe just "wtf just happen"

    Well the deal here is that some time ago i started to read this section of the forum and realized how easy it was to build a computer myself

    Did quite amount of research especially the about cases and I just felt in love with the Corsair graphite 600T white.

    Then one day on my way home from school i thought I'd swing by the local hardware store and they had it on sale for a "good price" the salesman told me, well it was a combo with the AX850, ye right everything is cheaper online so after a fair amount of time talking to this guy i went home and went online and found it. He didn't lie it was cheap well for the combo it was cheap so the next day i went back with the intention of buy the lot. I walked in and the same guy came up to me and i told him that i wanted to buy the combo. He looked like a bit sad and told me that it was no longer for sale as a combo and the price tag was way higher now for either of them. I was a bit disappointed and just started talking to him again and after yet another fair amount of time his boss comes up to us and i told him my situation, he looked at me and smiled "guess we can extend that combo for just one day" i was so happy!!

    So now you got the story about overkill PSU but what about the GPU? well i would have bought everything else at once as one is suppose to but.

    One of my class mate bought a really nice rig just before xmas and he got the parts just in time for him to look at it and then go away for the holiday, kinda sad to have everything ready to build but don't have the opportunity to put it together. The rig had a 560 TI and long story short his parents wanted to surprise him and gave him a GTX 590, ended up buying it from him for half the price. again happy me

    So what i need now is a new MoBo, CPU, RAM, CPU, cpu cooler and maybe a SSD.


    Sry for bad light in this pic :/







    Hope you enjoy this and expect a followup at some point.
    Last edited by Azome; 2012-01-24 at 10:37 PM.

  13. #5753
    I have a 780 watt Thermaltake Comet PSU, and I doubt I will need to replace it unless I did a Crossfire of two HD7970's or something similar.

  14. #5754
    Woohoo! My waterblock and the watercooling setup have shipped! However, the case was set back by a week now. Got the mail earlier today. Motherf-...

  15. #5755
    The Insane DeltrusDisc's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Illinois, USA
    Posts
    15,243
    Quote Originally Posted by Azome View Post
    Graphic card: MSI Twin Frozer II
    PSU: Corsair AX850
    What is the GPU? The actual chip? =S Like GTX 560 Ti/AMD Radeon 6950... etc.

    Probably more wattage than you need, but eh. :P
    i7-5820K | ASUS X99- Deluxe | Crucial 2x8GB DDR4 2133MHz | eVGA GTX 760 SC | Crucial MX100 512GB | Crucial M500 240GB | Crucial m4 128GB | Western Digital Blue 1TB | Western Digital Black 1TB | SeaSonic X660 Gold
    ASUS MX239H | Schiit Stack Modi + Asgard 2 | Audio Technica ATH-AD700 | Presonus Eris E5 Studio Monitors | Blue Snowball Mic | Razer Death Adder | Corsair K70 | CyberPower 1500PFCLCD UPS

  16. #5756
    Quote Originally Posted by DeltrusDisc View Post
    What is the GPU? The actual chip? =S Like GTX 560 Ti/AMD Radeon 6950... etc.

    Probably more wattage than you need, but eh. :P
    He said it in the story at the end. He bought a 560ti from his buddy for half price.

  17. #5757
    Immortal Notarget's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Dark Side of the Moon
    Posts
    7,514
    Quote Originally Posted by DeltrusDisc View Post
    Too bad that motherboard doesn't support SATA III. Poor bottlenecked SSD! I do hope in the future you plan to get an H67 (at least) chipset motherboard so you can use the SSD to its full functions, otherwise that looks like a nice clean rig!
    Last time I checked my SSD is connected through a SATA 6Gb/s connector and cable, unless I'm missing something? My board should come with 2 x SATA 6Gb/s and 4 x SATA 3Gb/s.

    CPU: Intel i5-3570k (4.5GHz) MB: ASUS Z77 Sabertooth (uefi 2003)
    GPU: Asus 280X TOP (1130MHz/1750MHz) RAM: Corsair LP/LV white 8GB 1600MHz
    SSD: Samsung 840Pro 256GB + Crucial m4 128GB (040H) PSU: Seasonic 620M CASE: Corsair 500R (White/Black) Monitor: LG 237L-BN IPS
    Current build! ||Old Build || Bitdefender Total Security 2015 || AV-TEST 2014

  18. #5758
    I am Murloc! M0cha's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Midwest
    Posts
    5,202
    Update your Firmware. Though in hindsight, those are really good speeds. o.o

    NVM, didn't read. Yeah, that's past SATA II bottleneck.

  19. #5759
    Immortal Notarget's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Dark Side of the Moon
    Posts
    7,514
    Quote Originally Posted by Fuzzykins View Post
    Update your Firmware. Though in hindsight, those are really good speeds. o.o

    NVM, didn't read. Yeah, that's past SATA II bottleneck.
    Thanks didn't notice the firmware update until you said something. Sorry I'm confused, are you saying there is a bottleneck occurring or not?
    CPU: Intel i5-3570k (4.5GHz) MB: ASUS Z77 Sabertooth (uefi 2003)
    GPU: Asus 280X TOP (1130MHz/1750MHz) RAM: Corsair LP/LV white 8GB 1600MHz
    SSD: Samsung 840Pro 256GB + Crucial m4 128GB (040H) PSU: Seasonic 620M CASE: Corsair 500R (White/Black) Monitor: LG 237L-BN IPS
    Current build! ||Old Build || Bitdefender Total Security 2015 || AV-TEST 2014

  20. #5760
    I am Murloc! M0cha's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Midwest
    Posts
    5,202
    Quote Originally Posted by Notarget View Post
    Thanks didn't notice the firmware update until you said something. Sorry I'm confused, are you saying there is a bottleneck occurring or not?
    You're not being bottlenecked, no.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •